Even voorstellen

Hallo lieve iedereen en welkom op mijn eerste blog voor KraamZus! Ik ben Edana, 26 jaar en in verwachting van ons 3e kindje. In april mogen wij, na 2 prachtige jongens, een meisje verwelkomen. Ik woon samen met mijn verloofde Jeffrey (ook 26) in het fijne Augsburg, Duitsland. Via mijn blog wil ik jullie meenemen in de wonderlijke wereld van jong moeder zijn.

Geen kraamzorg!!
Nee, sorry dat is gejokt. Ik heb mijn eigen kijk op het moederschap en met mijn verloofde veel van huis kan het er aardig hectisch en chaotisch aan toe gaan hier. Buiten dat verwacht ik dus ons 3e kindje in een land dat het allemaal net even wat anders aanpakt -op het gebied van zwangerschap- dan Nederland. We hebben hier geen verloskundige, geen kraamverzorgende ( KRAAMZUS IK ZAL JULLIE MISSEN!!!) en geen controle thuis als je denkt dat je weeën hebt. Wel heb je een Frauenartz, een Hebamme en wordt je voor gek verklaard als je zegt dat je thuis zou willen bevallen.

Kort om, een boel stof om over te schrijven en ik kan niet wachten om te beginnen 🙂

Fingers crossed
Ik ben op dit moment 34 weken en 2 dagen zwanger en heb over een half uurtje ( ja ik moet opschieten i know! ) een afspraak bij mijn Frauenartz. Gisteren had ik ook een extra controle. De laatste twee dagen had ik veel harde buiken. Dat waren dus voorweeën… ze gaan mijn baarmoederhals nog even meten. Als die weer korter is sturen ze me naar het ziekenhuis. Super handig natuurlijk terwijl je mama 800 km verderop in Nederland zit en je logischerwijs super makkelijk kan helpen thuis! Damn. Fingers crossed. En  mijn benen ook nog maar even!

Ik hou jullie op de hoogte!

 

Liefs Edana

Over Edana

Edana Raquel is mama twee zoons en een dochter: Xoë Sofia (9 april 2018) en woont in Augsburg, Duitsland. Ze woont samen met voetballer Jeffrey Gouweleeuw. In haar blogs geeft ze haar kijk op het moederschap én belicht ze de verschillen tussen Nederland en Duitsland (op babygebied dan ;-) )

Alle blogs van Edana →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

 1. sonja op zegt:

  lieve Daan, Jeff en kids
  Nu je niet in Nederland woont en geen zorg van de kraamzus krijg, weet ik zeker dat je het gaat redden.
  Als je net zoveel power in je lijf heb als bij je tweede gaat het goed komen.
  Jullie zijn een geweldig,warm gezin…..

  Dikke knuffel

  • Edana op zegt:

   Sonja! Zo lief!!

   Ik ga kraamzus echt missen maar gelukkig komt mij mama maandag deze kant op!! Ik hou je op de hoogte!

   Knuff

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *