Hoera, een neefje!

 

Nog een paar weken en dan word ik voor het eerst tante! Dan gaat mijn schoonzus bevallen van haar eerste kindje. Hoe leuk is het dan om een babyshower voor haar te organiseren?? Ik trek de stoute schoenen aan en vraag mijn zwager om de ontbrekende telefoonnummers. Wel zo leuk dat iedereen erbij kan zijn J Iedereen reageert snel. Gefikst dus 🙂 Alles in het geheim natuurlijk, ze mag er nog niks vanaf weten…

Babyshower
Na wat boodschappen te hebben gedaan, en alles klaar te hebben gezet met mijn schoonmoeder en andere schoonzusje, komen de uitgenodigde dames ook al binnen.. Met allemaal leuke cadeautjes. En dan arriveert mijn schoonzus. VERRASSING! Ze schrikt ervan, want ze had helemaal niks in de gaten. Maar ze vindt het wel superleuk. Yess… deze missie is geslaagd. De babyshower is heel gezellig met natuurlijk lekkere hapjes en drankjes.

Het is begonnen
Het is dinsdagochtend rond 8:00 uur als ik hoor dat het begonnen is bij mijn schoonzus. Waarschijnlijk komt de baby in de avond (het kan natuurlijk anders lopen, maar als we even van de cijfertjes uitgaan is dit een logisch scenario). Gespannen zit ik in de auto naar het gezin waar ik aan het werk ben. Denkend aan mijn schoonzus; hoe zou het met haar gaan..?

Eenmaal in mijn gezin aangekomen kan ik het even loslaten. Dit gezin heeft nu mijn volledige aandacht en zorg nodig. Tussendoor denk ik wel: hoever zou ze nu zijn, kan ze de weeën wat opvangen, hopelijk is ze nog thuis (ze wil graag thuis bevallen), hoe zou het met mijn zwager zijn…?

’s Middags kom ik thuis bij mijn schoonouders. Zij weten meer; mijn schoonzus zit op 6 cm. De weeën worden nu pittiger. Ooeeeh spannend, het schiet al mooi op!

’s Avonds rond 23:30 uur krijgen we het bericht dat het jongetje is geboren! Alles is/gaat goed! Fijn, die spanning is eraf, nu maar lekker slapen.

Aan het werk
Er gaat een collega naar mijn schoonzus. Ik zit momenteel in een ander gezin. Maar op dag 3 krijg ik een appje van mijn schoonzus of ik toevallig de laatste twee dagen van haar kraamweek ook vrij ben, of ik dan niet die twee dagen bij haar wil komen? Toevallig ben ik dan ook klaar bij het andere gezin, en sluit het allemaal mooi op elkaar aan.

Dag 7 & 8
Bij binnenkomst voel ik gezonde spanning. Leuk! Aan het werk bij mijn neefje. We bespreken hoe de avond en nacht ervoor zijn gegaan en wat ik qua zorg en huishouden voor hen kan betekenen. We maken een lijstje!

Eén punt daarvan is dat mijn schoonzus met haar zoontje gaat douchen. Mijn schoonzus vindt dit wel wat spannend. Maar ik stel haar gerust dat het goed komt, en dat haar zoontje het zeker weten lekker gaat vinden. Dus hup in de douche! 😉  En wat blijkt.. mijn schoonzus vindt het lekker, en mijn neefje geniet ook volop! Hij vindt het zo relaxt dat hij in slaap valt. Wat een prachtig gezicht! Een geniet moment voor ons alledrie!

Een ander puntje is om voedingshoudingen te oefenen: liggend voeden en in de rugby houding borstvoeding geven. De dagen hiervoor zijn ze daar nog niet aan toegekomen. De eerste keer is het even wennen, maar met een paar extra handen gaat het prima. De volgende dag proberen we het nogmaals en gaat het in één keer goed!

Tijdens het middagdutje krijgt mijn neefje krampjes. Erg vervelend, dus ik haal hem uit zijn bedje en neem hem bij me op de arm. Met verschillende trucjes nemen de krampjes gelukkig af (tips: kindje op je arm neerleggen, fiets bewegingen maken met de beentjes, buikje masseren, rondlopen.. je kraamzus kan precies voordoen hoe dit allemaal moet).

Gelukkig verloopt de hele kraamweek voorspoedig. Dus waren het voor ons twee relaxte dagen waarin we veel tijd hadden om verschillende dingen te doen en te leren.

Gezelligheid
Natuurlijk hadden we ook genoeg tijd om even gezellig te zitten en te kletsen, met een lekker fruithapje en een kopje thee. Ondertussen veel informatie gegeven. De tijd tikte wel door.. zo gezellig was het. Ik zag op de klok: tijd om weer wat te doen (hihi).

Afsluiten
Er is een tijd van komen en gaan… Dit was voor mij een nieuwe ervaring: en of het mij bevallen is? JA!

Ik vond het zo bijzonder om voor mijn schoonzus (zwager was weer aan het werk)  en mijn neefje te zorgen. Heel speciaal om dat mee te mogen maken. Met woorden moeilijk uit te leggen. Maar WOW wat gingen deze twee dagen snel om.

Kan een kraamzus ook een roze wolk ervaren?! Nou, volgens mij wel hoor.. 😉

Liefs Hinke

Over Hinke

Waar anderen soms nog even op afstand gehouden worden maakt Hinke gezinnen mee in de mooiste week van hun leven. Ze geeft kersverse ouders graag een onvergetelijke start met hun kleine zoon of dochtertje. Ze betrekt broertjes en zusjes graag in de zorg voor de pasgeboren baby! In haar blogs laat ze je meegenieten van haar bijzondere beroep.

Alle blogs van Hinke →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *