Kramen bij collega blogster

Aan het werk!
Nadat ik uitgeslapen had, ontbijt achter de kiezen had en de rest had gedaan, werd ik rond 11:00 uur gebeld om aan het werk te gaan. Goede timing, ik was net klaar met mijn ochtend ritueel!
Ik kreeg de gegevens door van mijn collega: ‘Je mag naar Tasha ….’  Ik dacht bij mezelf ‘wat een bekende naam…’ Dus ik denken en denken.., uiteindelijk wist ik het: Tasha is mijn collega blogster. Leuk! Ook vertelde mijn collega dat Tasha een alleenstaande moeder is. Dit ben ik nog niet eerder tegen gekomen, Dus maar kijken wat er in z’n week op me af komt!

Ontvangst
Aangekomen bij Tasha thuis zag ik direct haar verzameling sneakers! Ja, dit had ik gelezen in een van haar blogs. En het is echt waar… het zijn er heeeel veeel!!  Oké, terug naar waar ik voor was gekomen, een kersverse moeder en een kleine baby, Kyan! Een mooi getint kindje, met een prachtig bosje haar!

Bevallingsverhaal
Als eerst ga ik met Tasha zitten om haar bevallingsverhaal aan te horen. Ik kon mijn oren niet geloven; nog geen 5 min geperst!! En dat voor een eerste kindje?! Huh, hoe dan?!? In de boeken staat dat je voor een eerste kindje ‘normaal’ zo één tot anderhalf uur aan het persen bent. Toch is het waar. Het staat ook in de ontslaggegevens van het ziekenhuis. Maar ook met die paar minuten persen is de bevalling pittig genoeg geweest. Boekjes en cijfertjes zeggen niet alles.

Borstvoeding of kunstvoeding
Na de controles bij Kyan gedaan te hebben, heb ik Tasha geholpen om Kyan aan de borst te krijgen. Helaas dacht Kyan er zelf anders over. Hij wilde graag slapen. Heel begrijpelijk na zo’n snelle bevalling. Nou, dan maar lekker slapen in z’n wiegje met twee heerlijke warme kruikjes. Volgende keer beter 😉
Tasha gaf eerder al aan dat ze nog niet zeker wist of ze borstvoeding of kunstvoeding wilde geven. Hier hebben we het uitgebreid over gehad. En Tasha heeft zelf besloten om over te stappen op kunstvoeding. Dan help ik met alle liefde om kunstvoeding te geven.

Het eerste flesje
Toen Kyan toe was aan zijn volgende voeding probeerden we een flesje. Het ging wat moeizaam. Dus vroeg ik aan Tasha of ik het eens mocht proberen: om beter te kijken en te voelen waarom het moeizaam ging. Ik ging met de speen langs het mondje, om de zuigreflex op te zoeken. Kyan hapte en dronk! Ik gaf hem snel aan Tasha en zo heeft Tasha Kyan het eerste flesje kunnen geven. Een prachtig moment om te zien hoe de kersverse moeder ervan geniet om haar zoontje te voeden.

Alleen
Tasha is een alleenstaande moeder. Overdag ben ik er wel om haar te ondersteunen, ik zorg ervoor dat ze zo weinig mogelijk zelf hoeft te doen. Dan kan zij zich helemaal op Kyan richten, en op haar eigen rust en herstel. Maar in de nachten moet ze het toch alleen doen. Pittig hoor, als je wekkertje om de 3 uren af gaat. Kyan had een nacht dat hij veel moest huilen. Hij had last van krampjes en wilde alleen maar bij mama slapen. Dus kon Tasha niet slapen. De volgende ochtend trof ik Tasha huilend op de bank aan, met een slapende Kyan op haar buik. Arme meid! Ik ben bij haar gaan zitten en ze vertelde over de nacht…  Ooh wat een drama. Maar wat heeft ze het goed gedaan!! Ze heeft helemaal naar de behoeftes van Kyan gehandeld.

Onzekerheden
Tasha vertelde hoe onzeker ze was of ze het wel goed had gedaan, of ze het allemaal wel kan of het juiste doet. Of ze wel juist handelt als Kyan huilt. ‘Nu kan ik nog op jou terugvallen, maar wat als jij weer weg bent…’ Allemaal onzekerheden die ik me helemaal kan voorstellen als je voor het eerst moeder wordt. Gelukkig heb ik Tasha er van kunnen overtuigen dat ze het fantastisch doet! Want dat is ook echt zo. Tasha is zo lief voor haar kleine Kyan! Ik heb zoveel respect voor haar hoe ze het allemaal alleen doet. En het is ook helemaal niet erg dat hij even huilt. Soms zijn alle trucjes op. Dan is het enige wat helpt Kyan lekker bij zich te nemen en er op die manier voor hem te zijn. En dat ze met de tijd mee, door het maar te gaan ervaren, steeds meer leert. Het is niet erg als je eens een foutje maakt, hier leer je weer van. Door de positieve feedback zag ik dat Tasha weer een glimlach op haar gezicht kreeg! Fijn!!

Zekerder
Na ons gesprek zag ik Tasha met de dagen meer steeds zekerder worden. Tasha had nog twee dagen extra kraamzorg gekregen, om haar nog iets zekerder achter te laten. Nu is Tasha op zo’n punt dat ze het zelf ook gelooft dat ze het super doet! Mijn taak zit erop. Ik heb alle vertrouwen in Tasha! Kyan kan zich geen lievere moeder wensen!

Afscheid
Helaas zijn de kraamdagen voorbij en moet ik afscheid nemen van Tasha en Kyan. Stiekem vind ik dit wel jammer hoor! Ik vond het erg fijn om er voor Tasha te zijn. En voor Kyan te zorgen. Nu zijn er weer andere kersverse ouders en broertjes en zusjes die op mij wachten!

Lieve Tasha,
Nogmaals ontzettend bedankt voor deze gezellige week! Ik wens jou heel veel geluk met je prachtige zoon! En je weet het: vertrouw in jezelf! Je kunt het, topper! 

Lieve Kyan,
Ik wens jou ook heel veel geluk toe met je lieve mama! Ga zo door, (kleine) topper!

 

 

Liefs Hinke

Over Hinke

Waar anderen soms nog even op afstand gehouden worden maakt Hinke gezinnen mee in de mooiste week van hun leven. Ze geeft kersverse ouders graag een onvergetelijke start met hun kleine zoon of dochtertje. Ze betrekt broertjes en zusjes graag in de zorg voor de pasgeboren baby! In haar blogs laat ze je meegenieten van haar bijzondere beroep.

Alle blogs van Hinke →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *