Leuke films en documentaires voor tijdens je zwangerschap

Zwanger zijn is hard werken. Daarom is het belangrijk dat je af en toe je rust pakt en ervan kan genieten (nu het nog kan). En hoe kun je dat beter doen dan met een film, serie of documentaire over zwangerschap? Daarom hebben we de beste kijktips voor tijdens je zwangerschap op een rij gezet.

Wij hebben het aanbod verdeeld onder ‘informatief’ en ‘lekker wegkijken’. Verschillende genres voor verschillende stemmingen. Informatief om je voor te bereiden op wat je de komende maanden te wachten staat en lekker wegkijken voor als je zin hebt om even heerlijk te ontspannen met vermaak.

Informatieve documentaires over zwangerschap

Onder het kopje ‘informatief’ vallen voornamelijk documentaires. Er zijn veel interessante documentaires en series gemaakt over zwangerschap en wij hebben de beste op een rijtje gezet:

  • Bébé(s)/Baby’s In deze indrukwekkende documentaire worden vier baby’s uit verschillende delen van de wereld vanaf hun geboorte tot hun eerste stapjes gevolgd. Je wordt meegenomen door de eerste fases van humaniteit en de wonderen van het eerste levensjaar. De documentaire laat grote culturele verschillen zien tussen manieren van opvoeden, zonder daarover te oordelen.
  • The beginning of life Doorbraken in neurowetenschappen laten ons zien hoe de ontwikkeling van kinderen werkt. Wat is nou aangeboren en wat aangeleerd? We worden gevormd door onze genen en door de relaties die we hebben met alles om ons heen. The beginning of life laat zien wat ons van elkaar onderscheidt, wat belangrijk is voor ons allemaal en hoe we een betere wereld kunnen creëren door te investeren in de eerste jaren van ons leven.
  • Life before birth – In the Womb Hoe en waar begint het leven nou echt precies? Life before Birth is een award- winnende documentaire die elke mijlpaal binnen de zwangerschap analyseert. De documentaire geeft een kijkje in ‘s werelds meest bijzondere proces, van conceptie tot de bevalling.

Entertainmentvoor tijdens je zwangerschap

Naast al deze informatieve documentaires is het ook heerlijk om je verstand even op nul te zetten met films die lekker makkelijk wegkijken. Wij hebben de leukste films over zwangerschap en opvoeden voor jullie op een rijtje gezet.

  • Juno Deze Oscar winnende film gaat over een meisje van 16 jaar dat per ongeluk zwanger raakt van een vriend van haar. Eerst lijkt adoptie het plan, maar dan ontmoet ze de in haar ogen perfecte adoptieouders voor haar kind.
  • Knocked Up Een romantische komedie die begint met een dronken one night stand. Later blijkt Alison zwanger en dat terwijl de daddy-to-be Ben niet bepaald de prins op het witte paard is. Ze besluit Ben toch een kans te geven en in de film zie je hoe dat eraan toe gaat.
  • Life as we know it Na een dramatische date ontlopen Holly en Eric elkaar het liefst. Maar wanneer hun twee beste vrienden komen te overlijden blijkt dat ze Holly en Eric als peetouders hebben aangesteld voor hun eenjarige dochtertje. Elkaar ontlopen wordt dus moeilijk en ze zullen een manier moeten vinden om samen te leren leven.
  • What to expect when you’re expecting Bij zwangerschap komen veel dingen kijken die je niet altijd aan ziet komen… De film gaat over vrouwen van wie het leven totaal op de kop wordt gezet wanneer ze erachter komen dat ze zwanger zijn. Ongemakkelijkheden die horen bij het zwanger zijn worden in deze film uitgelicht en dat is precies wat hem zo vermakelijk maakt.
  • Look who’s talking In deze komedie staat een hard werkende zwangere vrouw er alleen voor tijdens haar zwangerschap. Ze is op zoek naar een leuke vriend die haar wil helpen voor haar kindje te zorgen. Een grappige film waarbij de gedachten van de baby worden uitgelicht door middel van een voice-over.

Andere leuke films om te kijken tijdens je zwangerschap zijn Bridget Jones Baby, Love Rosie en The Back-up plan. Met deze documentaires en films kom je vast een heel eind tijdens je zwangerschap(sverlof).

 

Liefs KraamZus

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *