Trotse oma én kraamzus

Toen ik gevraagd werd om een blog te schrijven moest ik even nadenken... Ik ben een creabea en teken veel dingen voor KraamZus onder andere, maar een blog schrijven is weer even andere koek. 

Maar ik ga mijn best doen om jullie te vertellen hoe het was om als jonge oma (42) te mogen kramen bij mijn dochter en schoonzoon.  

Ik werk al enige tijd voor KraamZus. De kraamzorg kriebelde al jaren en destijds heb ik de stap genomen om mezelf te laten omscholen tot kraamverzorgende. Nog geen dag spijt gehad, elke werkweek is bijzonder en elk gezin is anders. Dit maakt het ontzettend afwisselend en speciaal om bij de geboorte of thuiskomst aanwezig te zijn en de gezinnen een onbezorgde kraamtijd te bezorgen. 

Dit keer bij mijn eigen dochter die moeder is geworden van een tweeling! Met dank aan alle lieve collega’s die ervoor gezorgd hebben dat ik beschikbaar was voor mijn dochter! En het meeleven natuurlijk. Het was erg spannend en met ons werk is vooruitplannen lastig. Maar het is gelukt! In mijn vakantie was het zover!

Milan en Jay zijn na een voorspoedige zwangerschap met maar liefst 38 weken geboren. Milan op de natuurlijke manier en Jay helaas met een keizersnede. Dubbelop dus voor mijn dochter, maar ze heeft het super gedaan! Ik had de eer erbij aanwezig te mogen zijn, ondanks dat het medisch was. Zo kon ik als oma/moeder mijn dochter en schoonzoon steunen. In verband met de coronaregels was het even de vraag of het mocht, maar gelukkig kon het weer. 

Na twee dagen mochten ze al lekker met zijn allen naar huis. Ik trok mijn uniform aan en haalde ze op uit het ziekenhuis. De hele week was genieten. Al merkte ik dat ik toch, ondanks dat ik dit keer oma was van de kindjes, in mijn werkmodus zat. Ik heb ervoor gezorgd dat de kinderen al snel in een mooi ritme zaten qua voeden etc. Wat echt belangrijk is bij een tweeling voor de rust. Zo kon mijn dochter onbezorgd bijkomen van alles en genieten van haar twee prachtige kinderen. Mijn schoonzoon deed al snel alles en pikte het snel op neen paar dagen thuis.  

Iedere dag deed ik met een gerust hart de deur achter me dicht. Ze vormde al snel een goed duo. Mooi om te zien dat ze zo snel alles oppikte en mijn adviezen ter harte namen. Met een tweeling is het nou eenmaal dubbeldruk. 

Maar ze draaien hun hand er niet voor om en zorgen voor ze alsof ze nooit anders gedaan hebben!  

Elk gezin is speciaal voor mij! Maar dit keer was er 1 om nooit te vergeten.  

Liefs van een enorm trotse oma/kraamzus 

Liefs ltiek@regiozorg.nl

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *