Wel of niet

Twee jaar geleden heb ik bij een heel leuk gezin gekraamd. Ook zij hebben dit zo ervaren en inmiddels verwachten zij hun tweede kindje. Hun wens was dat ik er ook deze kraamweek zou zijn. Tijdens het intakegesprek hebben ze dit aangegeven bij de conZulent en ik had het inmiddels aan mijn collega’s van de planning laten weten. Het is altijd een hele eer wanneer je als voorkeur wordt doorgegeven door een gezin, dus fingers crossed…

Uitgerekende datum

De uitgerekende datum kwam in zicht en ik stond op wacht. Voor de zekerheid had ik de kraamvrouw een appje gestuurd hoe het ervoor stond. Alles was nog rustig. Kort daarna werd ik gebeld door een collega voor een ander gezin waar ik naartoe mocht. Oké baby, nog even blijven zitten. Na dit gezin mag je komen, want dan kan ik voor jou komen zorgen. De acht dagen waren voorbij en nog geen teken van de baby. Dus ik kon nog genieten van een paar vrije dagen.

Weer op wacht

Ook tijdens mijn vrije dagen bleef het rustig. Ik moest wel weer op wacht, want er worden veel baby’s geboren en er wacht zo weer een ander kleintje op mij. Ik had de hoop al opgegeven en het gezin verteld dat de kans erg klein werd dat het ging lukken. Zeker omdat inmiddels de uitgerekende datum ook al voorbij was.  En ik hoefde inderdaad niet lang te wachten op een telefoontje, want ik mocht al snel bij een ander gezin aan het werk. Wel had ik bijna dagelijks contact met het kraamgezin of er al een teken was dat het niet lang meer zou duren. Erg leuk om dit traject van dichtbij mee te mogen maken. Wel spannend hoor, want wanneer komt de baby nu?!?

Geboren

Halverwege mijn werkweek kreeg ik eindelijk het langverwachte berichtje. Inmiddels was de baby geboren in het ziekenhuis. Een jongetje! Het gezin moest wel langer in het ziekenhuis blijven. Hoe lang wisten ze nog niet, maar gelukkig ging het elke dag iets beter. Stiekem hoopten wij dat ze snel naar huis konden, want dan was de kans weer erg groot dat ik er kon komen kramen. Maar goed, het belangrijkste was nu dat zij eerst de juiste zorg in het ziekenhuis kregen.

Afsluiten en door

De dag nadat ik mijn huidige gezin had afgesloten, kreeg ik een appje van het gezin: ze mochten naar huis! Yes, wat fijn! En…dat betekent dat ik er wel kon komen kramen!
En net zoals de eerste keer hebben wij er met zijn allen een fijne week van weten te maken. Gelukkig is het ook allemaal goed verlopen. Ook dit keer kon ik het gezin met een goed gevoel afsluiten.

Lief gezin, nogmaals ontzettend bedankt dat ik weer bij jullie mocht komen kramen. Het was een hele eer.
Ook lieve collega’s van de planning, bedankt! Dit is mede dankzij jullie mogelijk gemaakt!

Liefs Hinke

Over Hinke

Waar anderen soms nog even op afstand gehouden worden maakt Hinke gezinnen mee in de mooiste week van hun leven. Ze geeft kersverse ouders graag een onvergetelijke start met hun kleine zoon of dochtertje. Ze betrekt broertjes en zusjes graag in de zorg voor de pasgeboren baby! In haar blogs laat ze je meegenieten van haar bijzondere beroep.

Alle blogs van Hinke →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *