Archief

Mieke

Met 1 woord Uniek!
De afgelopen week heeft Anita (uit Rossum) ons een fantastische kraamtijd gegeven. Met zoveel passie en liefde die ze in haar werk stopt, heeft ze er een heel bijzondere tijd voor ons van gemaakt. Ook hebben we erg veel van haar geleerd over de verzorging van onze baby. De vele tips en tricks maken nu dat we erg zeker zijn en er alle vertrouwen in hebben. Lieve Anita, bedankt voor deze gezellige en bijzondere tijd, om nooit te vergeten! Groetjes Maaike, Mieke en Mark.


Sam

Op 12 september ’s avonds is onze kleine man geboren. Vlak voor 12 uur mochten we naar huis mits er een kraamzus beschikbaar was om ons thuis op te vangen. Om half 2 was Wanda daar, ze heeft ons op weg geholpen zodat we allemaal konden gaan slapen. De volgende dag was ze er weer en hebben we met z’n 3en besproken wat het handigst was qua tijden ivm het weekend. Dit was heel fijn, zo konden we het zelf in de hand houden. Wanda was adviserend en niks was moeten. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren. Gewoon deels zelf ontdekken hoe en wat! Wat hebben we veel geleerd in 1 week! Wanda deed haar eigen ding en zorgde voor een net en opgeruimd huis.
Sam vond het ook erg fijn hoe Wanda met hem was. We hebben echt een fijne kraam week gehad door onze Kraamzus!


Pluk

Toen we net thuis kwamen uit het ziekenhuis, stond Judith al voor de deur. Vanaf het eerste moment hadden we een klik! We hebben een heftige bevalling gehad en hier konden we goed met haar over praten. Judith heeft ons 10 dagen lang aangemoedigd en zo perfect voor ons gezorgd. Ze leek onze kleine Pluk meteen super goed te kennen. Ze wist precies wat wij nodig hadden en was zo enorm lief. Veel tranen toen ze weg ging. Wat een topper! Een dikke 10 plus.


Feline

Wat hebben wij weer een fantastische kraamweek gehad. Nadat Kraamzus Korina bij ons heeft gekraamd toen Milan is geboren mocht ze ook deze keer bij ons kramen toen onze dochter en zusje Feline werd geboren.
Het voelde zo ontzettend vertrouwd en we waren dan ook erg blij dat Korina ook deze keer ons weer op weg kon helpen. Van warme kopjes thee, even niet te hoeven denken aan de was en de liefde voor onze kindjes maakt dat wij ook deze keer weer volop hebben kunnen genieten van de kraamweek.

 


Féline

Na eerst een week in het ziekenhuis te zijn geweest, waren we heel blij dat we toch nog recht op kraamzorg hadden! In het ziekenhuis hadden we al veel geleerd wat betreft de zorg van onze dochter, maar wat was het fijn dat Melissa nog een week bij ons thuis kwam! Ze heeft ons nog meer praktische tips bijgebracht en heeft ons onwijs verwend. Dankjewel!


Noud

Na paar dagen ziekenhuis mochten we lekker naar huis. Eenmaal thuis kwam Gerda als kraamverzorgster.
Wat een lieve, zorgzame vrouw en ze heeft veel passie voor haar werk.
Door Gerda heben wij een heerlijke kraamweek gehad.
Bedankt voor de bijzondere tijd!
Ook namens onze dochter Jasmijn
Liefs Tobias, Bernice, Noud


Jur

Het was even wennen toen Beate ons huis binnen kwam. Maar binnen de kortste tijd voelde het alsof ze er bij hoorde en was ik elke ochtend weer blij als de bel ging en ze er weer was! Wat hebben wij een fijne en ongedwongen week gehad. Een week waar niets moest, waar we bij konden komen en waar we enorm in de watten zijn gelegd met heerlijke (en mooie) ontbijtjes, fruithapjes en lunches. Beate heeft ons in een weekje alles geleerd om goed voor Jur te kunnen zorgen en heeft ons een geweldige start met z’n 3en gegeven! Wat een fijne organisatie is dit, enorm goed geregeld allemaal!


Nova

Chalsay heeft voor een geweldige kraamweek gezorgd met aandacht voor het hele gezin, inclusief hond 🙂 we hebben veel van Chalsay geleerd en veel gelachen! Dank je wel!


Silvan

Je kwam op zondags bij ons in huis,we waren net thuis vanuit het ziekenhuis. Ik wilde na mn onverwachte keizersnee graag borstvoeding geven en daarbij heb je me enorm geholpen. Je pakte alles aan. Je vroeg elke dag weer of alles naar mn zin was en of we nog speciale wensen hadden.
Je kwam dan ook elke dag binnen met een lach en verliet ons huis ook altijd met een lach.

Jij bent voor ons alleen een jonge topper. Je doet je werk met liefde en passie.. heerlijk..
Toen je na een verlengde kraamtijd weg moest baalde we enorm. Ik heb toen toch een traantje weg gepinkt.


Sena

Na een heftige bevalling en een paar dagen ziekenhuis was daar kraamzus Marietje. Wat hebben wij veel van jou geleerd. Ontzettend bedankt voor alle liefde, tips, trucs, zelfvertrouwen en natuurlijk de heerlijke fruitcocktails!

We hadden ons geen betere kraamzus kunnen wensen. Bedankt❤

Liefs van Jesper, Funda en Sena


3000ste babystartpakket voor Stichting Babyspullen

 


Als jonge ouder wil je maar één ding: dat je kindje het goed heeft. Wie dat eenmaal heeft gevoeld, zal ook snel een andere ouder willen helpen om alles te kunnen bieden wat een pasgeborene nodig heeft. daarom steunen we Stichting Babyspullen. Mooi nieuws: de stichting krijgt voor het eerst landelijke subsidie waarmee het aantal pakketten enorm wordt uitgebreid!

Staatssecretaris Klijnsma:’Hoe mooi is het als jouw met zorg uitgekozen spullen een tweede leven krijgen als je eigen kinderen er uit zijn gegroeid? Daar kunnen ouders met een kleine portemonnee enorm mee worden geholpen. Fantastisch dat zoveel vrijwilligers er voor zorgen dat mensen elkaar met zoiets wezenlijks helpen.’ Zij trapt maandag samen met de plaatselijke wethouder de stapelweek in Heerhugowaard af. Lees verder


Doris

Een hele relaxte, leerzame en vooral gezellige kraamweek. Nu vol vertrouwen de wijde wereld in. Bedankt Marian!


Borstvoeding: wat schaf je aan tijdens de zwangerschap?

Het kan heel verleidelijk zijn om tijdens de zwangerschap al van alles aan te schaffen, maar voor de borstvoeding is er vrij weinig nodig. Een goed ondersteunende bh is fijn voor je borsten, omdat die toch iets zwaarder worden. Ook kunnen ze als zoogkompres dienen, mocht je wat colostrum lekken.

Tips & tricks voor een voedingsbh
Hulp bij Borstvoeding gevenWil je (omdat je bijv. grote borsten hebt) al een goede voedingsbh hebben dan is het verstandig om die pas vanaf week 36 aan te schaffen. Je borsten hebben dan hun grootste groei bereikt, maar houd er wel rekening mee dat je ribbenkast nog niet helemaal tot het maximale volume gegroeid is. Slecht passende bh’s kunnen melkkanalen beknellen.

Als je in de zwangerschap toch een voedingsbh willen kopen, dan is het handig om ervoor te zorgen dat deze van katoen is, zonder beugel en met een iets bredere schouderband. In de kraamweek kun je namelijk nog met stuwing te maken krijgen waarbij je borsten in volume toe kunnen nemen.

Tip: je kunt ook prima in de kraamweek online een voedingsbh kopen. Dan heb je ‘m vaak de volgende dag in huis. Bestel meerdere maten, dan heb je direct een passende en kun je de rest retourneren.

Lees verder


Interview Natuurlijke Kraamzorg

In juni ontvingen 10 kraamzussen hun diploma voor de eenjarige landelijke opleiding ‘Natuurlijke Kraamzorg’. We zijn er trots op nu ook een team van experts in huis te hebben op het gebied van Natuurlijke Kraamzorg. Omdat de belangstelling van gezinnen voor natuurlijke kraamzorg groot is, start er in september een nieuwe lichting. We interviewden kraamzus Elbrich van der Kooij over de opleiding. Ze vertelt enthousiast:  

Interview

‘Kraamzorg is een prachtig vak! Omdat ik affiniteit heb met natuurlijke voeding en verzorging, én de gezinnen iets extra’s wil bieden meldde ik me aan voor de opleiding. Ik heb veel geleerd het afgelopen jaar. Niet alleen heel veel praktische zaken, maar ook op het gebied van de antroposofie.’

Lees verder


Thijn Mensinke

Ons kleine mannetje Thijn heeft ons verrast door een weekje eerder te komen!
De bevalling ging zo snel, dat we zelf niet eens hebben kunnen bellen voor de kraamzorg, dat heeft de verloskundige gedaan, want ik zat al middenin heftige rugweeën.
Tijdens m’n weeën door zag ik de kv binnenkomen en tussendoor heb ik me even snel voorgesteld. Vera zei; ‘Ah joh dat doen we later wel, maar ik had daar tussendoor ‘even tijd voor’ 😬!’
Wij hebben een ontzettende leuke en leerzame kraamweek gehad met Vera (Overweg) als onze kraamzus! Ze heeft ons heerlijk verwend met lekker eten, stukjes fruit en kopjes koffie en thee! Gezellige praatjes en humor samen met de nieuwbakken papa!
En niet te vergeten ontzettend gesteund tijdens het borstvoeden. Dat kwam traag op gang, maar mede dankzij Vera en ons doorzettingsvermogen is het ons gelukt!


Rookvrij zwanger?

Veel vrouwen stoppen gelukkig met roken als ze zwanger zijn. Maar ook voordat je zwanger bent, zijn de risico’s van roken groot. Longarts Wanda de kanter adviseert: ‘Eerst stoppen met roken, dan stoppen met de pil. Je hebt zo ook meer kans op zwanger te worden.’

Stoppen met roken is heel belangrijk voor een gezonde baby. Wist je dat als je niet rookt, je baby veel meer lucht (zuurstof) en voeding krijgt? Je baby groeit beter. Lees verder


Hoe bereid je je voor op het geven van borstvoeding?

 

Eén van de dingen die je kunt doen is alvast de tijd nemen om…

  • te ontdekken hoe borstvoeding werkt door een borstvoedingscursus te volgen of naar een borstvoedingsavond te gaan
  • ons borstvoedingsmagazine ZUS&zuigeling te lezen
  • te bedenken hoe je je baby kunt helpen om zijn/haar instincten te volgen
  • na te denken hoe de baby in jullie gezinssituatie zal passen.

Daarnaast bereidt je lichaam zich voor. Wist je dat vrouwen vroeger het advies kregen om …

  •  hun tepels te ‘harden’
  • om bepaalde oefeningen te doen
  • tepelvormers te dragen als ze ingetrokken tepels hadden
  • of melk uit de borst te drukken om zo de melkkanalen vrij te maken?

Maar gelukkig is dat allemaal niet nodig! Sterker nog, je kunt het huidweefsel hiermee beschadigen. Niet doen dus! Je borsten bereiden zichzelf al perfect voor op hun taak na de zwangerschap!

Wat gebeurt er in je lichaam?

Veel vrouwen zullen door de gevoeligheid van hun borsten voelen dat de zwangerschap een feit is.

Vanaf dat moment zijn gebeurt er nog veel meer:

Lees verder


Samenwerking Stichting Babyspullen
We gaan een samenwerking aan met Stichting Babyspullen​! Deze stichting verstrekt gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Wist je dat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Ook wij vinden dat ieder kind een warm welkom verdient en daarom doneren we nieuwe aluminium kruiken die opgenomen worden in de babystartpakketten. Zodat het bedje, de kleertjes en de kinderwagen heerlijk verwarmd kunnen worden! Op deze pagina vind je onze speciale kruikenteller.  
Heb jij ook spullen die je wilt doneren? Kijk dan op de site van Stichting Babyspullen!


Isa Bakker

Dankzij onze Kraamzus Neline Hoorn hebben wij een onwijs fijne en leuke kraamweek gehad!
Met recht een echte hardwerkende topper! Ik werd flink in de watten gelegd met heerlijke fruitcreaties, ze vloog als een tierelier door het huishouden, stond voor ons klaar en bleef langer als het nodig was. (Met het opstarten van de borstvoeding bijvoorbeeld) Ook nam ze de tijd om een gezellig praatje te maken! De meeste mensen zeggen wel; We zijn blij als de kraamzorg aan het eind van de week weer weg gaat. Maar eerlijk gezegd heb ik haar de eerste dagen toch best wel gemist! Neline, je bent een topper! De volgende keer ben je weer van harte welkom bij ons! 😉 Dikke knuffel van Isa en haar papa & mama!


Zwanger & baby beurs Steenwijk

Zwanger&Kidz organiseert een Zwanger & baby beurs in het Fletcher Hotel in Steenwijk. Wij zijn er ook om je alles te vertellen over je kraamtijd met KraamZus, en verder volop andere stands, een speelparadijs en leuke activiteiten.

Tijd: vrijdagavond 29 september van 18:30 tot 21:30 uur, zaterdag 30 september van 10:00 tot 16:00 uur
Locatie: Fletcher Hotel Steenwijk (Woldmeentherand 15, Steenwijk)