Leestips!

Het helpt enorm om goed voorbereid te zijn op de geboorte van je kind. Zo versterk je je zelfvertrouwen en neem je eventuele angst weg. Het internet staat bomvol info over zwangerschap en geboorte. Ook vind je er veel info die je beter helemaal niet kunt lezen als je zwanger bent, bijvoorbeeld de horrorverhalen (en dit zijn trouwens echt uitzonderingen). Misschien zie je inmiddels door de bomen het bos niet meer en ben je gewoon op zoek naar een fijn boek. Graag deel ik een aantal titels met je.

1. Milli Hill – Positief over bevallen

Een verfrissende kijk op zwangerschap, geboorte en kraamtijd luidt de ondertitel. Een heerlijk positief boek met alles wat je moet weten over zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Vol met info over het maken van een geboorteplan, je keuzes en rechten tijdens de bevalling, borstvoeding en nog veel meer. Je leest over hoe de omgeving, je mindset en je verwachtingen van invloed kunnen zijn op je bevalling. Verder staan er eerlijke geboorteverhalen in van vrouwen die vertellen hoe het voelt om een baby te baren. Een dikke vette aanrader!

2. Wendy Schouten – Bevallen op eigen kracht

Een boek vol gouden tips over hoe je tijdens de bevalling gebruik kunt maken van je eigen kracht en een sfeer kunt creëren waarin vertrouwen en genieten centraal staan. Als je weet wat je zelf kunt doen om het natuurlijke proces van bevallen te ondersteunen, kan je kind makkelijker, sneller, veiliger en met minder weerstand c.q. pijn geboren worden. Zo kan een bevalling een unieke en rijke ervaring worden waar je de rest van je leven met een goed gevoel op terugkijkt.

3. Mirjam Vos – Liefdevol bevallen

De titel zegt eigenlijk alles al. Liefdevol bevallen is een gids die je helpt bij het maken van keuzes die bij jouw persoonlijke situatie passen en waarmee je je op je eigen manier kunt voorbereiden op de bevalling. Het boek staat vol praktische info, oefeningen, handvatten, tips en ervaringsverhalen.

4. Beatrijs Smulders – Veilig bevallen

Dit boek gaat over alles wat er bij de bevalling komt kijken en is geschreven door verloskundige Beatrijs Smulders. Het is een lekker nuchter en informatief boek vol humor. Je leest alles over baringspijn, bevallingshormonen, pijnbestrijding en de bonus die je na de bevalling wacht. Met haar verfrissende inzichten, gouden tips, de verhalen van verloskundigen én van vele barende vrouwen geeft zij een uniek inzicht in de wereld van de bevalling.

5. Georgina Kwakye – Ik ga relaxed bevallen

Een praktisch en concreet handboek voor een positieve en relaxte bevalling met minder pijn en angst. In dit boek worden diverse hypnobirthing en mindfulness technieken gedeeld. Het boek bestaat uit drie delen: vijf stappen naar een relaxte bevalling, tips om het natuurlijke geboorteproces zo min mogelijk te verstoren en geboorteverhalen.

6. Erica Chidi Cohen – Zwanger

In dit boek lees je hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling, wat je tijdens en na de bevalling kunt verwachten en hoe je vol vertrouwen de eerste weken met je pasgeboren baby tegemoet gaat. Het boek bevat mindfulnessoefeningen, voedingsadvies, natuurlijke hulpmiddeltjes, bewegingstips en alles wat je moet weten over de bevalling en de eerste weken met je baby. Een aanrader als je op zoek bent naar een boek met een holistische benadering.

7. Anna Myrte Korteweg – Vrije geboorte

Dit boek gaat over autonomie en het maken van vrije keuzes tijdens je zwangerschap en bevalling en bevat veel ervaringsverhalen van moeders. Daarnaast vind je geüpdatete en nieuwe onderzoeksresultaten, meer info over de zin en onzin van protocollen, over mindfulness en info over vaderschap en voeding.

8. Melanie Visscher – Wat baby’s nodig hebben

Om je alvast in te lezen over de periode na de bevalling. Wat baby’s nodig hebben is het basishandboek voor iedere verse ouder. Dit boek kan je behoeden voor de grootste valkuilen. Melanie Visscher schrift over hoe het brein van je baby werkt en waarom je baby huilt en niet slaapt. Over hoe jullie eigenlijk één blijven, ook na de geboorte. En over hoe je als moeder je verstand behoudt door juist je rationele ’ik’ even te parkeren. Dit boek maakt korte metten met het idee dat je je baby zou kunnen verwennen wanneer je het oppakt als het huilt. Een echte eye-opener!

9. Carita Salomé – Duik in je weeën

Bedoeld als zelfbewuste voorbereiding op je bevalling om vol zelfvertrouwen en zo ontspannen mogelijk in je weeën te ‘duiken’. Met algemene info over de bevalling (weeën, houdingen, etc.) en veel aanvullende info over houding en beweging tijdens de zwangerschap en bevalling.

Ik wens je veel leesplezier. Heb je nog andere boekentips? Ik hoor ze graag van je!

Liefs Olga

Over Olga

Olga ter Hart geeft diverse zwangerschapscursussen (Baby & Co) en begeleidt daarnaast als doula ook ouders tijdens de bevalling. Met haar cursussen bereidt zij aanstaande ouders zo optimaal mogelijk voor op de geboorte van hun kindje. Door ze mee te nemen in alle keuzes en opties rondom de bevalling, door ze te vertellen over alles wat je kunt en mag verwachten, maar ook door het aanleren van diverse ademhalings- en ontspanningstechnieken. Er is altijd een cursus die bij jou past!

Alle blogs van Olga →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *