Moederwandeling groot succes

De Moederwandeling en Moederfair die op 7 mei in Koudum georganiseerd werd heeft € 3.750,- opgeleverd. Ruim 100 wandelaars, vooral zwangere vrouwen, liepen voor het goede doel: een moederhuis in Zambia.

Onder het tromgeroffel van Afrikaanse djembés gaf verloskundige Beatrijs Smulders om 15.30 uur het startsein voor de wandeling van 5 km. Smulders: ‘Een initiatief zoals deze Moederwandeling draag ik een warm hart toe.’

Moederfair
Voorafgaand aan de wandeling was er ’s middags een Moederfair in De Klink in Koudum. Met verschillende kramen, buikschilderen, massages en workshops was er voor de bezoekers van de fair genoeg te doen.

Over het moederhuis
Een moederhuis is een onderdak voor vrouwen die bijna gaan bevallen. Deze vrouwen hoeven dan niet tijdens de bevalling nog naar het ziekenhuis te lopen, zoals dat meestal het geval is. In Zambia is de moeder- kindsterfte erg hoog. Met de bouw van een moederhuis willen we een positieve bijdrage leveren aan de kansen van moeder en kind. 

De Moederwandeling is een initiatief van Verloskundigenpraktijk Rûnom, Stichting Bouwen met Bouma’s, KraamZus en Partner in Events. Mogelijk vindt er volgend jaar weer een Moederwandeling plaats voor het goede doel.