Nieuw: borstvoedingscursus in Akkrum

Wil je meer weten over borstvoeding zodat je voor de geboorte van jullie baby goed voorbereid bent? Dan is deze cursus geschikt voor jullie! Samen met Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en Verloskundigenpraktijk It Bertehûs organiseren we een borstvoedingscursus bestaande uit drie avonden.

Inhoud van de cursus

De eerste avond gaat in op de voordelen van moedermelk, zowel voor moeder als kind. Verder hebben we het over aanleggen van de baby, het vraag- en aanbod principe en op de vraag hoe je weet wanneer je babygenoeg borstvoeding krijgt.

De tweede avond herhalen we de informatie over het aanleggen en gaan we in op het herkennen en voorkomen van problemen bij borstvoeding, zoals: tepelkloven, spruw, borstontsteking etc. Je krijgt handige tips en trucs.

De derde avond is een zogenaamde ‘voedende moeder’ avond. Deze laatste cursusavond vindt plaats als jullie kindje geboren is. Tijdens deze laatste cursusavond staan kolven en het bewaren en geven van moedermelk centraal. Ook gaan we in op het combineren van borstvoeding en een baan. Verder komt de overgang van borstvoeding naar vaste voeding aan bod. Verder is er ruim tijd om ervaringen te bespreken en vragen te stellen.

Wanneer:   In 2011 zijn de cursusavonden op

maandag 10-okt 1e avond
maandag 24-okt 2e avond
maandag 14-nov 1e avond
maandag 21-nov 2e avond

Tijd:            Van 20.00 tot 22.00 uur
Waar:          De eerste twee cursusavonden worden gegeven bij verloskundigenpraktijk It Bertehûs, Leppedyk 37, Akkrum. De derde cursusavond is iedere tweede woensdag van de maand. Deze avond vindt thuis plaats bij een vrijwilliger van VBN.

Kosten:     € 25,- voor de hele cursus (inclusief informatiebrochures, koffie/thee en iets lekkers). Het cursusgeld moet de eerste avond contant betaald worden (er is geen mogelijkheid tot pinnen).

Aanmelden
Belangstelling? Meld je aan via annekezaaijer@kraamzus.nl. Binnen twee werkdagen ontvang je een bevestigingsmail.

Ook partners zijn van harte welkom. Je partner kan je ondersteunen als het niet gaat zoals verwacht. Partners hoeven geen cursusgeld te betalen, maar geef wel aan bij opgave of je samen of alleen komt.

Borstvoedingscursus in 2012

In het nieuwe jaar gaat de cursus opnieuw van start. De data zijn:

maandag 23-jan 1e avond
maandag 30-jan 2e avond
maandag 5-mrt 1e avond
maandag 12-mrt 2e avond
maandag 14-mei 1e avond
maandag 21-mei 2e avond
maandag 9-jul 1e avond
maandag 16-jul 2e avond
maandag 17-sep 1e avond
maandag 24-sep 2e avond
maandag 12-nov 1e avond
maandag 19-nov 2e avond