Jouw verloskundige vertelt:

‘Een bevalling in bad is altijd bijzonder. Prachtig om te zien als de baby zijn oogjes onder water opent’

Wie:  Carla Loman, Monique Sirag, Amanda van der Wal, Sigrid Moser, Maureen Hoekstra en praktijkassistente Regina Visser.

Wat: Verloskundigenpraktijk Dochter & Zn.
Waar: Leeuwarden
Meest bijzondere ervaring:  Monique vertelt: ‘Een onder water bevalling vind ik altijd heel speciaal. Het afgelopen jaar hebben we zeker vier badbevallingen begeleid. Mensen die daarvoor kiezen doen dat met een bepaalde visie. Ze hebben zich verdiept in een geboorte en wat dat voor een kind betekent. Ik vind het prachtig om te zien als ouders het kindje aanpakken en de baby zijn oogjes onder water opent. Zeker als de partner ook in het bevallingsbad zit is het een echte drie eenheid.’
Stelling: Elke zwangere vrouw zou een borstvoedingscursus moeten volgen’ ‘Ik denk dat het heel goed is dat we aanstaande ouders op een een reeele en praktische manier informeren over het geven van borstvoeding. Mensen onderschatten het soms. In de praktijk hoor ik het ook vaak: ‘Als het lukt wil ik wel borstvoeding geven’. Maar waarom zou het niet lukken? Als je vertrouwen hebt in je lichaam dan lúkt het ook. Het is ook goed dat aanstaande vaders meegaan op een borstvoedingsavond. Voor de support. Borstvoeding geven is een investering. Maar het is wel de beste investering in je kindje. Mensen hebben vaak niet door wat de nadelen van flesvoeding zijn. ‘
Tip van verloskundige Monique: ‘Vertrouw op je lijf en heb vertrouwen in je kind.’