Kennismaken met de kraamzorg

Vandaag was het weer zover: de VMBO carrousel! Acht keer per jaar komt er een groep enthousiaste VMBO leerlingen kennismaken met werken in de kraamzorg. Een kraamzus vertelt over haar vak vanuit de praktijk, leerlingen kunnen vragen stellen en we gaan met elkaar praktisch aan de slag. Regelmatig is er een echte baby aanwezig. En de leerlingen? Die zijn enthousiast! Wie weet volgen ze straks de opleiding tot kraamverzorgende en bezorgen ze kraamgezinnen straks een onvergetelijke kraamtijd!

Reacties van leerlingen:

  • ik vond het allemaal super leuk, want ik wil ook de kraamzorg in
  • ik vond het leuk dat er een echte baby kwam, zodat je ook kon zien hoe je de baby in een tummy-tub moet doen
  • het mooiste vond ik dat baby Itse zo genoot!
  • ik had niet verwacht dat het vak zo pittig zou zijn
  • Willemijn vertelt heel leuk over haar werk!