Tip: Het jaar dat ik (2x) moeder werd

Heb je twee kinderen in één of twee jaar gekregen? Of drie kinderen in drie jaar tijd? Dan behoor je tot de ‘babybunchers’. Aaf Brandt Corstius weet er alles van. Toen zoon Benjamin vier maanden was, bleek Aaf alweer zwanger van zijn broertje… of zusje. Ze schreef er een boek over: ‘Het jaar dat ik twee keer moeder werd’. Ze bespreekt vele discrete (en indiscrete) moederzaken: vam tepelhoed tot buikwandcorrectie, van Hema-hormoon tot crèche.

Daar loopt ze. Haar joggingbroek is al weken niet gewassen, haar piekerige haar zit in een losse knot. En wat hangt daar voor haar buik? O, het is een draagzak, met een baby erin. Een rode, verfrommelde baby. Waar ze verliefd naar kijkt. En wazig, moe, verbaasd, paniekerig en diep gelukkig.

‘Het jaar dat ik (2x) moeder werd’ is een net zo vermakelijk als herkenbaar verslag van haar eerste jaar als jonge moeder. Een aanrader!