Baby van de Maand

Naam: Hieke Sytske Dien Bekhuis
Geboren: 26 maart 2012 in Menaam
Trotse ouders:
Rixt van der Schaaf en Andy Bekhuis

Waarom KraamZus? Mem Rixt vertelt: ‘We wilden heel graag één kraamverzorgster in de kraamtijd. Toen zijn we gaan kijken naar een kraamzorgorganisatie die bij ons past. Via internet kwamen we bij KraamZus.’
Hoe was de kraamtijd? ‘De bevalling ging nog sneller dan bij ons zoontje Teun. Andy zei nog tegen de verloskundige: ‘zullen we de kraamverzorgster alvast bellen?’ Kraamzus Jiska was er binnen een kwartier, maar Hieke was net geboren! Ik wilde graag borstvoeding geven, en mede dankzij de hulp van de kraamverzorgster is dat gelukt!’
Hoe beviel de kraamverzorgster? ‘Ze heeft ons een heerlijke kraamtijd bezorgd. Ze had ook alle aandacht voor Teun en betrok hem bij de verzorging van zijn kleine zusje. Mijn man moest vanwege zijn ziekte rustig aan doen, dus ook hij kreeg ’s ochtends een fruitbakje voorgeschoteld. Toen Jiska na een dikke week weer wegging hadden we het gevoel alsof we haar al jaren kenden!’
Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren?
Jiska Dijkstra vertelt: ‘De tien dagen die ik in dit gezin heb gewerkt vlogen voorbij! We hebben een fijne week gehad met elkaar!’