Baby van de Maand

Baby van de maand oktober is Ilse Paulus uit Hallum.Ze werd geboren op 20 september. Lees hier het interview!

Trotse ouders: Inge en Gertjan Paulus uit Hallum
Waarom KraamZus? Trotse moeder Inge vertelt: ‘Omdat je één kraamverzorgster in de kraamweek krijgt!’
Hoe was de kraamtijd? ‘Ilse kwam sneller dan verwacht! Ik was in oktober uitgerekend, maar vanwege mijn hoge bloeddruk kwam onze dochter drie weken eerder. Daarna is Ilse nog twee nachten in het ziekenhuis geweest omdat ze geel zag. Toen we uiteindelijk met z’n drieën thuiswaren konden we echt van haar genieten. Het is een sterk meisje. Na een paar dagen tilde ze haar hoofdje al op!’
Hoe beviel de kraamverzorgster? ‘Het was zo fijn dat Uilkje ons de hele kraamweek verzorgd heeft, zelfs toen Ilse tussendoor naar het ziekenhuis moest. We konden haar alles toevertrouwen. Uilkje wist ook veel over het geven van borstvoeding. Daarin heeft ze me goed begeleid.’
Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren? Uilkje Roersma vertelt: Ik vond het heel speciaal dat ik mocht kramen bij de familie Paulus. Na een paar nachten in het ziekenhuis dronk Ilse bij thuiskomst direct weer bij haar moeder. Een prachtig gezicht!’