Baby van de Maand

Dautsen Martiene van der Meulen uit Ryptsjerk is baby van de maand januari! Ze werd geboren op 18 januari. Trotse ouders zijn
Jinke van der Meulen en Martin de Rooi van Gosliga.

Waarom KraamZus? Trotse mem Jinkevertelt: ‘Eén op één kraamzorg sprak ons aan. De kraamweek is hectisch genoeg, dan is het fijn om één kraamverzorgster in huis te hebben. Daarnaast werd KraamZus ook aangeraden door de verloskundige.’
Hoe was de kraamtijd? ‘Bijzonder om samen ouders te zijn van zo’n mooie dochter! Het voelde direct heel natuurlijk om mem te zijn. Het vaderschap gaat Martin ook goed af. Hij is heel zorgzaam.Dautsen groeit verder goed en is alweer op haar geboortegewicht.’
Hoe beviel de kraamverzorgster? ‘We hadden direct een klik met Geartsje. Ze zorgde goed voor ons. Ik voelde me vrij goed, maar Geartsje zorgde ervoor dat ik voldoende rust nam. Ze gaf ons veel goede tips en adviezen.’
Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren? Geartsje Laanstra vertelt: ‘Het was een hele fijne en bijzondere week waarin ik Jinke en Martin mocht ondersteunen bij de verzorging van hun mooie dochter. We hebben Dautsen goed ingepakt en al een mooie wandeling gemaakt in de sneeuw.’