Baby van de maand: Jelte de Vries

Naam: Jelte de Vries

Geboren: 8 maart 2013

Trotse ouders: Jenny Lijklema en Durk de Vries uit Gerkesklooster

Waarom KraamZus? Trotse mem Jenny vertelt: ‘Ik heb op internet gezocht naar een goede kraamzorgorganisatie. Ik kwam al snel bij KraamZus uit, en raakte enthousiast bij het lezen van al die ervaringen! Ik heb me direct aangemeld.’

Hoe was de kraamtijd? ‘Het was een hele fijne eerste week. Ook voor mijn man Durk was het fijn om deze dagen thuis te zijn. Normaal gesproken is hij doordeweeks van huis. Onze oudste, Anne-Sander van zeven, is ook zo trots! Voor hem is een klein broertje wel even wennen, maar hij heeft de kraamverzorgster heel goed geholpen bij het wassen van Jelte. Op woensdagmiddag hebben ze samen pannenkoeken gebakken.’

Hoe beviel de kraamverzorgster? ‘We hadden direct een klik met Akje. Ze kwam binnen tijdens de bevalling, en is de rest van de week gebleven. Eén kraamverzorgster tijdens de kraamweek vinden we heel belangrijk. Dat hebben we bij de eerste niet gehad, en nu merk je hoe prettig het is om tijdens de kraamweek na te kunnen praten over de bevalling. Toen Akje na een week afscheid nam kwamen de beruchte kraamtranen bij mij. Bij grote broer Anne-Sander omdat hij die lieve ‘dokter’ Akje gaat missen. Hij heeft een mooie kleurplaat voor haar gemaakt.’

Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren? Akje Kooistra vertelt: ‘Ik heb met heel veel plezier gekraamd bij dit gezin. Ook mooi om te zien hoe trots Anne-Sander is op zijn kleine broertje!’