Baby van de Maand

Baby van de maand juni is Ylse Frouckje Piersma, geboren op 28 mei en dochter van Coby Akkerman en Pier Piersma.

Waarom KraamZus? Trotse moeder Coby vertelt: ‘We hoorden goede verhalen, en een goede vriendin is kraamverzorgster bij KraamZus. Die keuze was dus niet moeilijk!’
Hoe was de kraamtijd? ‘Heel ‘noflik’! We maakten een goede start bij de bevalling, want daar waren maar liefst twee kraamzussen bij! Niet alleen onze ‘eigen’ kraamzus Jikke, maar ook kraamverzorgster Aukje. De geboorte van Ylse gaf Jikke net die extra ervaring om een volgende bevalling samen met de verloskundige te begeleiden. De eerste dagen na de bevalling was mijn vriend ook vrij, zodat we in alle rust ons meisje konden leren kennen. Op de zaterdag na de geboorte van Ylse won Pier -hij kaatst in de hoofdklasse- de eerste prijs in de Eise Eisinga partij in Dronryp. Dat gaf een extra feestelijk tintje aan de kraamweek!’
Tevreden over jullie kraamverzorgster? ‘Het voelde heel bijzonder om vriendin Jikke nu een week als kraamverzorgster in huis te hebben. ’s Ochtends dronken we eerst samen een kop thee, en bespraken hoe de nacht gegaan was. Jikke zorgde er ook voor dat ik op tijd mijn rust nam, ze zag precies wanneer ik moe was en even wilde rusten. We hebben een heerlijke week gehad.’  
Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren? Jikke Velzen vertelt: ‘Het was een geweldige week! Coby was ook heel ontspannen. Alsof ze al járen moeder was!’