Warm weer

Op warme dagen vragen veel moeders die borstvoeding geven zich af of hun kindje wel voldoende vocht binnenkrijgt. Een logische vraag, maar gelukkig heeft moeder natuur dit goed geregeld. Hoe het werkt?

In principe kun je er vanuit gaan dat je kindje zelf genoeg drinkt, waardoor het vochtgehalte netjes op pijl blijft. Heeft je kindje toch meer nodig? Dan geeft hij of zij dit zelf aan, gewoon aanleggen is dan voldoende. De melkproductie wordt bepaald door vraag en aanbod: hoe meer je baby drinkt, hoe meer melk er wordt gemaakt. Het is daarom goed je baby te voeden naar behoefte.

Het kan voor komen dat je kindje wel vaker wil drinken, maar met een paar slokken al genoeg heeft. Dan heeft je kindje waarschijnlijk alleen de dorst gelest en is er geen behoefte aan een hele voeding. Prima geregeld dus!

Als moeder zijnde is het erg belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Wanneer de eigen urine donker van kleur is en sterk ruikt, is dat een teken dat je niet genoeg vocht binnenkrijgt. Je kunt dat oplossen door meer te drinken.

Wil je meer weten over borstvoeding? Kijk dan eens op de website van Borstvoeding-Natuurlijk