Nieuw infocentrum in Boornbergum: borstvoeding, hechten en dragen

trudieTrudie van der Zwaag-Cnossen wil baby’s en hun ouders de beste zorg geven. Ze is kraamverzorgende bij KraamZus, borstvoedingscoach, draagconsulent en eigenaar van Lief Kleintje dat is opgericht om kennis over borstvoeding, hechting en en dragen over te brengen aan (aanstaande) ouders. Eind 2015 wil Lief Kleintje een informatiecentrum openen in Boornbergum om een plek te creëren waar ouders zich op ontspannen wijze kunnen laten voorlichten. Voor het oprichten van dit informatiecentrum is echter nog geld nodig. Trudie probeert dit middels crowdfunding uiterlijk 15 oktober bij elkaar te krijgen. Hiervoor is ze op zoek naar sponsoren, investeerders, donateurs en spaarders.

Breed aanbod
Het informatiecentrum zal diverse activiteiten aanbieden in de vorm van inloopmomenten en workshops. Tijdens deze inloopmomenten en workshops kan informatie vergaard worden m.b.t. borstvoeding, het dragen met een doek of drager, babymassage, babygebaren etc. en er zal een aanbod van producten zijn die hierop aansluiten zoals draagdoeken, ergonomische dragers, kolven (huur en koop), co-sleepers, wasbare luiers e.d. Ook kunnen ouders hier hun kindje wegen en worden doorverwezen naar lactatiekundigen uit de omgeving.

Postieve effecten van een draagdoek
Ook het dragen van baby’s in draagdoeken of ergonomisch verantwoorde dragers zou volgens Trudie meer gestimuleerd moeten worden. ‘Voor een baby is er geen fijnere en veiliger plek dan vlakbij zijn ouders. In een draagdoek ervaart hij minder stress, kan hij gemakkelijk getroost worden en lekker in slaap vallen door de rustgevende invloed van het lichamelijke contact. Het dragen kan ook een positief effect hebben bij krampjes en andere ongemakken. Omdat de baby rechtop gedragen wordt is een drager ook ideaal voor baby’s met reflux’. Nynke Tel, moeder van een baby met reflux beaamt dit. ‘Ons pasgeboren dochtertje heeft veel last van reflux, ze spuugt de hele dag door. We konden geen kant met haar op omdat liggen de klachten verergert. Dankzij een draagconsult bij Trudie hebben we met vertrouwen een draagdoek aangeschaft en kan ons dochtertje de hele dag door rechtop heerlijk bij mijn man en mij slapen. Hierdoor heeft ze veel minder pijn en spuugt ze minder’.

Meer info
Op www.liefkleintje.com vind je informatie over hoe je iets kunt betekenen voor dit mooie initiatief.
truhgh