Gezellig samenzijn & tips en trucs uitwisselen

zwangrenparty Techum3In Techum is een nieuw initiatief van start gegaan: een zwangerenparty voor en door zwangeren. Verloskundige Wietske Adema van Verloskundigenpraktijk Dochter&Zn stond aan de wieg van het concept. Ze vertelt: ‘Het idee is samen met Marjanne Post van het Jeugd- en Gezinsteam en Anneke Zaaijer van KraamZus ontstaan.

Zwangerenparty
We wisten dat er opvoedingsparty’s georganiseerd werden, maar het leek ons leuk om juist zwangeren bij elkaar te brengen. Zo’n avond is bij iemand thuis, er zijn zwangeren en jonge moeders, en daarnaast schuiven Marjanne, ik en/of Anneke aan. We bedenken elke keer een thema dat centraal staat. We merken dat moeders elkaar heel goed kunnen informeren. Als het nodig is kunnen wij vragen beantwoorden en sommige dingen in perspectief plaatsen. Als bedankje ontvangt de gastvrouw een leuke goodiebag.’

Iets voor jou en woon je in Techum? Meld je dan aan bij Verloskundigenpraktijk Dochter&Zn of via azaaijer@kraamzus.nl.