Baby van de Maand – Yairo

baby van de maandWaarom KraamZus?
Trotse moeder Chantal vertelt: ‘Tijdens de geboorte van onze zoon Kydeano kwam kraamzus Lucia, die beviel zo goed dat ik me nu weer ingeschreven heb.’

Hoe was de kraamweek? 
‘We hebben nu een hele fijne kraamweek gehad met Hendrika. Sommige tips waren weggezakt: bijvoorbeeld zoals hoeveel water er in het badje moet en hoe het wiegje opgemaakt moet worden. Mijn geheugen is echt weer even opgefrist, en daarnaast was het leuk om weer wat nieuwe dingen te leren. Ik vond het ook mooi om te zien hoe mijn vriend betrokken werd bij de verzorging, zo mocht hij Yairo in bad doen.’

Hoe hebben jullie je kraamzus ervaren?
‘Heel fijn. Het klikte al snel. Ze heeft ons heerlijk verwend met fruithapjes en lekkere broodjes. Ze had ook aandacht voor Kydeano, door bijvoorbeeld samen met de blokken te bouwen. Want ook voor hem was het wel even wennen om grote broer te worden. Gelukkig is hij heel lief voor Yairo en overlaadt hem met kusjes!’