Centering Pregnancy

Wist je dat wij ook meerdere experts hebben op het gebied Centering Pregnancy? Lees hier het verhaal van kraamzus Noortje van Vugt!  

Centering Pregnancy, uitgebreide zorg voor de zwangere vrouw
Je wilt als zwangere natuurlijk alle informatie in je opnemen! Al je vragen en/of kwaaltjes wil je graag aan jouw verloskundige kwijt, zodat zij je kan helpen, tips kan geven en je gerust kan stellen. Maar wat doe je als je niet alle informatie kunt krijgen omdat er beperkte tijd is, of omdat je je schaamt voor een bepaalde klacht of gedachte? Je vraagt je af, hebben meer vrouwen dit? Of je probeert te stoppen met roken, maar de klik met de verloskundige mist waardoor het plan dreigt te mislukken. Met Centering Pregnancy kan het anders!

Je bezoekt de verloskundige eens in de vier weken, later in je zwangerschap wordt de tijd tussen de bezoeken wat korter. Bij Centering Pregnancy is dit ook het geval, maar in dit consult ben je twee uren lang, samen met max. 6-8 andere zwangere die in dezelfde zwangerschapstermijn zitten en met de verloskundige in een vaste ruimte. Wanneer de uitwendige controles zijn uitgevoerd (afgeschermd van de anderen) zal de informatievoorziening van start gaan. De groep wordt altijd geleid door twee mensen die hiervoor getraind zijn. Eén verloskundige en een assistent.

En dat is nou zo fantastisch! Want met deze groep, die van begin tot einde te allen tijde uit dezelfde personen zal bestaan, wordt een enorme band opgebouwd. Elk consult zal uit bepaalde onderwerpen bestaan. De leukste, belangrijkste en meest interessante onderwerpen komen aan bod. De onderwerpen zullen op een zeer unieke en speelse wijze worden uitgevoerd door onder andere met opdrachten aan de slag te gaan. Je leert elkaar binnen no time kennen en je zult merken dat jij niet de enige bent met die ene vraag en die ene gedachte. Je deelt tips en trucs met elkaar en je steunt elkaar waar nodig. En dat allemaal terwijl je verloskundige erbij zit, die sturing geeft wanneer zij dat nodig acht. Je krijgt, in plaats van de bekende zwangerschapskaart, je eigen boekje mee waarin je de uitslagen van bijvoorbeeld je uitwendige onderzoeken kunt opschrijven en andere notities kunt maken. Dit boekje neem je bij elke afspraak mee.

 

Mijn interesse
Mij is gevraagd of ik interesse had in het geven van Centering Pregnancy. Het leek me een hele leuke uitdaging en met mijn oproepcontract is het voor mij makkelijk te combineren met het werken in de kraamzorg. Ik heb de training, samen met verschillende verloskundigen en kraamverzorgenden die ik niet kende, gevolgd. In twee dagen hebben we elkaar aan de hand van de opdrachten die ook tijdens de Centering worden gegeven, leren kennen. Ik heb ervaren hoe snel er een band kan ontstaan. Je deelt allemaal één ding, in ons geval het werk. Bij zwangere werkt dat ook zo, je bent tenslotte allemaal zwanger. En dat is de kracht! Ik vond het heel bijzonder om te ervaren dat je in twee dagen zo’n band met vreemden kunt krijgen.

Door de training is mijn enthousiasme over Centering Pregnancy nog groter geworden! Ik zou het iedere zwangere aanraden! Deze uitgebreide manier van zorg gun je iedereen in zo’n bijzondere tijd!