Een veilige basis

Veiligheid zit hem in grote en kleine zaken. Wist jij dat…

  • Je het kinder- of babybedje niet te dicht bij het raam of de verwarming moet zetten?
  • Snoeren, koorden of gordijnen niet in de buurt van het bedje horen?
  • Je het hemeltje na 6 maanden moet weghalen?
  • De ideale kinderkamertemperatuur tussen de 15 en 18 graden is?
  • Je tot je kindje twee jaar oud is beter geen dekbed kunt gebruiken?

Angsten

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen geregeld angsten hebben. Zo geeft 13% van de ouders aan dat zijn/haar kind wel eens bang is voor inbraak en 8% voor brand. 30% van de kinderen is wel eens bang in het donker. Zorg dat de kinderkamer niet te donker en te stil is en bedenk ook waar er schaduwen ontstaan en of je daar iets tegen kunt doen (de knuffels van het plankje halen bijvoorbeeld). Kleed de kinderkamer aan met zachte, vriendelijke materialen en kleuren. Hang boven het bed een dromenvanger en vertel dat mooie dromen gevangen worden en de enge in het gat verdwijnen.

Licht voor een veilig gevoel

Een nachtlampje kan voor veel kinderen (ook voor de grotere) het verschil maken tussen wakker liggen en een goede nachtrust. Een zacht gloeiend ledlampje wordt nooit gevaarlijk heet en geeft mooi, gedempt licht. Wil jij vanuit de woonkamer het lampje bedienen? Ga dan voor een slimme LED lamp. Vanuit de ThuisVeilig app op je smartphone kun je de lamp aan of uit laten gaan, dimmen en zelfs de kleurtemperatuur instellen. Voor de allerkleinsten die papa en mama ’s nacht nog wel eens opzoeken, kun je een lichtspoor richting de gang maken. Een lichtspoor maak je van lichtgevende strips of glow in the dark-tape. Er bestaan ook combinatie van muziek en verlichting die veilig zijn om mee in bed te nemen en na een bepaalde tijd vanzelf weer uit gaan.

Safety First

Zet je ook geregeld een raam open voor frisse lucht? Heel goed, want op tijd ventileren is belangrijk. Let wel op dat de kleintjes na wat klim- en klauterwerk zó bij een open raam zijn. Met een raambeveiliging kan je raam niet verder open dan tien centimeter. Ook een klamboe om het bedje is onveilig. Met name jonge kinderen kunnen klem komen te zitten. Een hor in het raam is een veilig alternatief.

Controle op afstand

Je kindje slaapt heerlijk. Nu jij nog! Uit onderzoek blijkt dat ruim een derde van de ouders (36%) zich het meeste zorgen maakt over dat er brand uitbreekt als de kinderen liggen te slapen. Hang een rookmelder op in de kinderkamer om de veiligheid van je kinderen te waarborgen. Er zijn tegenwoordig zelfs speciale apps die op afstand alles controleren. Dus of je nu op de bank zit of in bed ligt, met je smartphone naast je weet je zeker dat je kinderen in een veilige omgeving liggen te slapen. Voor meer informatie zie ThuisMeester oplossingen.

Heb je advies nodig of twijfel je of een artikel veilig genoeg is voor in de babykamer kom dan gerust even langs bij Babyhuis Wierdsma in Sneek of bel 0515 – 430 860, wij helpen je graag!