Scholing & opleiding

Certificering

In Nieuwegein zijn in september 2016 een groep enthousiaste vrouwen gestart met de verkorte opleiding tot kraamverzorgster. Over 2 weken, op 8 februari, ontvangen ze hiervoor hun welverdiende certificaat. Een foto van deze leuke groep zal volgen in de volgende Zus&Sa!

Nieuwe opleidingen

1 februari starten er wederom 2 verkorte opleidingen. Dit keer wordt er voor alle regio’s waar KraamZus actief is opgeleid.Dit betekend voor Noord-Nederland, Zuid-Nederland en voor Noord-Holland. Voor onze noordelijke regio’s starten er 13 vrouwen. Ze gaan elke vrijdag naar Leeuwarden toe voor de lessen en hieromheen zullen ze meelopen in de kraamgezinnen. Voor de regio Zuid-Nederland en Noord-Holland starten er maar liefst 18 vrouwen. Zij krijgen elke week les in Nieuwegein.

Praktijkopleiders

Zoals te lezen hierboven worden er een hoop nieuwe kraamzussen in spé opgeleid. Jullie kunnen ze allemaal tegenkomen in de kraamgezinnen. Automatisch zullen jullie dan ook te maken krijgen met de praktijkopleiders. Voor de regio Zuid-Nederland en Noord-Holland is dit Agaath Klaver. Voor de regio Noord-Nederland zijn dit Jannie Huizinga, Jiska van der Veen en Hendrika Pronk. Hendrika Pronk zal over een aantal weken Jiska gaan vervangen, die is dan namelijk met zwangerschapsverlof.