Met je kindje veilig de zomer door

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw… tips voor de zomer, kom maar gauw! Het mooie weer levert soms vragen op voor jonge ouders. Want: hoe houd je muggen op afstand van je baby (en jezelf), wat trek je je baby aan met warme dagen en hoe bescherm je de prille huid tegen de felle zon? Babyhuis Wierdsma geeft je tips.

Muggen
Muggen, en eventuele andere ongenodigde gasten, zijn voor ouder en kind in de zomer een drama! Maar gelukkig zijn daar tegenwoordig mooie producten voor.

Nieuw zijn de Squitos mugwerende stickers voor kinderen. De stickers bevatten de etherische olie van Cymbopogon nardus (citronella) en Eucalyptus Globulus (eucalyptus). Met het gebruik van Squitos op bijvoorbeeld kleding, bedje of buggy is je kind urenlang beschermd tegen muggen. De stickertjes bevatten geen Deet, zijn niet giftig, 100% natuurlijk en je wordt tot 72 uur beschermd. Bovendien zijn het vrolijke dierenplaatjes! Geschikt vanaf 0 jaar.

Daarnaast werken uiteraard de muggennetjes over de kinderwagenbakken en bedjes ook nog steeds prima. Let op met gebruik van grote klamboes bij kindjes die ouder zijn dan 6 maanden. De kans is namelijk groot dat ze deze tussen de spijltjes kunnen trekken en daarbij zichzelf in gevaar brengen!

 

De warmte
Net als volwassen kunnen ook kleine kinderen last hebben van de warmte. Echter de allerkleinsten kunnen dit vaak niet zelf aangeven, des te belangrijker om je kind als ouders/verzorgers in de gaten te houden.


Warmte overdag
Het is een open deur, maar: laat je kind nooit alleen achter in een afgesloten auto! Helaas lezen wij ook dit jaar weer in de media dat ouders hun (kleine) kinderen achterlaten in de auto dat soms dramatische gevolgen kan hebben.

 

 

 

 

Warmte ’s nachts
Wij krijgen vaak de vraag wat je een kindje aan moet trekken ’s nachts na een warme zomerdag. We adviseren dan om een dun slaapzakje te gebruiken van hydrofiel katoen of het heerlijke natuurlijke bamboe. Bamboe is met name erg zacht, neemt 2x zoveel vocht op dan katoenen slaapzak, is antibacterieel en zorgt dat kindjes het ’s nachts (na het zweten bijvoorbeeld) niet koud krijgen.

De swaddle / mulitifunctionele hydrofiel doek is ook een super geschikt product om als laken te gebruiken! Deze zijn er tegenwoordig in verschillende maten en zelfs in 140x200m. Ook leuk voor volwassenen 🙂

De zon
Het huidje van kinderen is dun en kwetsbaar, daarom is goede zonbescherming in de een must! Omdat het babyhuidje kwetsbaar is, kan het gemakkelijker dan bij volwassenen beschadigen. Laat je kind(eren) daarom UV-beschermd in de zon spelen. Voor nu, en voor straks een slim idee. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen. Als je jezelf en je kind regelmatig insmeert met zonnebrandcrème, zal je kind later ook eerder geneigd zijn om dat te doen (zo blijkt uit onderzoek).

 

Nog enkele andere tips: 

  1. Mijd de zon als deze het meest fel is ( tussen 12 en 15 uur).
  2. Voorkom zonverbranding. Naast dat het zeer doet, verdubbelt dit de kans op huidkanker!
  3. Gebruik een zonnebrandcrème met een juiste factor (SPF20 of hoger) en smeer regelmatig (elke twee uren) in. Er is speciale zonnebrandcrème voor de allerkleinsten van 0-6 maanden.
  4. Je kunt speciale UV-werende kleding aanschaffen; zoals een zonnehoedje met brede rand en UV-werende babyzwempakjes
  5. Houd jonge baby’s uit de zon.
  6. Laat de huid van een kind geleidelijk wennen aan de zon.
  7. Vergeet de ogen niet en laat kinderen babyzonnebrillen en kinderzonnebrillen met UV-filter dragen.
  8. Breng kinderen al op jonge leeftijd bij waarom zonbescherming zo belangrijk is en geef het goede voorbeeld!
  9. Controleer op regelmatige basis je eigen huid en die van je kids op eventuele onregelmatigheden. Schakel bij twijfel een huisarts in.
  10. Vergeet niet dat je ook achter glas en in de schaduw onder een parasol te maken hebt met UV-straling door weerkaatsing.

Ook voor in de kinderwagen, buggy en babyautostoel zijn speciale producten die jullie kindje beschermen tegen de zon en warmte.

Heb je advies nodig welk product voor jullie het beste is? Kom dan gerust langs bij Babyhuis Wierdsma in Sneek of bel ons op 0515-430860! Ze adviseren jullie graag!