Ervaringsverhaal borstvoeding

Sommige verhalen zijn zo mooi, die wil je gewoon delen! Onderstaande borstvoedingservaring is er zo eentje. Lees dus snel verder over de twee baby’s Jinte en Jildou. Geen zusjes, maar wel de melk van één moeder!

Jinte en Jildou worden 23 uur en 57 minuten na elkaar geboren. Hun mama’s Sanne en Astrid willen graag borstvoeding geven en maken dan ook een goede start. Omdat Astrid een niertransplantatie heeft ondergaan, slikt ze bloeddrukmedicatie. Helaas wordt dochter Jildou suf van de medicatie, daarom besluit Astrid te stoppen met de borstvoeding en op zoek te gaan naar donor moedermelk. 

100% match
Gelukkig hoeft ze niet ver te zoeken: een bevriend stel biedt uitkomst! Zij zijn bijna 24 uur eerder ouders geworden van Jinte. De moeder van Jinte heeft behoorlijk ‘last’ van overproductie. De match is snel gemaakt: Jildou krijgt de afgekolfde melk van moeder Sanne. Jildou groeit er direct goed op, en heeft minder last van darmkrampjes 🙂

Extra motivatie
Jinte en Jildou zijn nu bijna twaalf weken oud, en krijgen beide nog steeds moedermelk van Sanne. ‘Ik ben heel blij dat ik ook Jildou kan laten groeien op mijn extra melk. Het motiveert mij om door te gaan met de borstvoeding.’ Astrid vertelt op haar beurt: ‘Jildou krijgt ongeveer twee à drie flesjes moedermelk per dag. Daar zijn we zo ontzettend blij mee! Hoe bijzonder: een moeder met overproductie, twee babymeisjes die nog geen dag van elkaar verschillen en bij elkaar in de buurt wonen. Na een heftige niertransplantatie is dit voor ons bijna te mooi om waar te zijn.’