Gecontracteerde zorgverzekeraars 2019

Informatie over de kosten van kraamzorg

Wij hebben voor 2019 met alle zorgverzekeraars een contract gesloten. Sommige (zorg)verzekeraars willen graag dat je je via hen aanmeldt voor kraamzorg. Je kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering of informeer bij je zorgverzekeraar.

Eigen bijdrage

Daarnaast is elke kraamzorgorganisatie verplicht om een vaste eigen bijdrage te hanteren. Het Ministerie van Volksgezondheid stelt de hoogte vast (2019: € 4,40 per uur). Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat je de eigen bijdrage vergoed krijgt, lees de voorwaarden van je aanvullende zorgverzekering of dit ook voor jou geldt. Om het voor jou gemakkelijk te maken nemen we -indien mogelijk – de financiële afhandeling met de verzekeraar van je over. Heb je hier vragen over of is er iets onduidelijk bij je zorgverzekeraar? Bel dan rechtstreeks met één van onze collega’s via tel. 088 41 00 712.

Buitenlandse zorgverzekeraar?

Heb je een buitenlandse verzekering, neem dan even contact op met ons via op tel. 088 41 00 712. Wij helpen je dan graag verder met je aanmelding.

Uren kraamzorg bijkopen

Als je behoefte hebt aan meer kraamzorguren, dan kun je deze bijkopen. De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) heeft hiervoor een tarief vastgesteld. Bel dan rechtstreeks met een van onze collega’s via tel. 088 41 00 712.