Kraamvisite

Gedurende de lockdown (tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022) zijn de maatregelen voor het ontvangen van kraamvisite aangescherpt. Deze aanscherping is nodig omdat de Omikron variant van het Covid-19 virus een veel groter besmettingsrisico heeft dan eerdere varianten. Om te voorkomen dat de capaciteit in de kraamzorg nog verder in het geding komt adviseert de Taskforce Covid-19 aanscherpingen met betrekking tot o.a. de kraamvisite. Hierin volgen wij ook de adviezen op vanuit de brancheorganisatie binnen de geboortezorg.

De Taskforce Covid-19 adviseert géén kraamvisite te ontvangen wanneer de kraamverzorgende in het gezin aanwezig is. Hiermee voorkomen we dat jullie gezin en ook de kraamverzorgenden in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting.

De kraamverzorgende houdt aandacht voor de basisregels waaronder extra aandacht voor (hand)hygiëne. De Taskforce Covid-19 benadrukt ook het belang van goede ventilatie.