Natuurlijke wáttes?!

Hi lieve lezer, wat leuk dat je op het punt staat om mijn eerste blog te lezen over natuurlijke kraamzorg.
Ik ben Manon, 29 jaar oud en werk nu 5 jaar met heel veel plezier en passie bij KraamZus.
Afgelopen jaar heb ik de opleiding afgerond voor Natuurlijke Kraamverzorgende.
Toen ik 26 jaar geleden grote zus werd, zei de kraamverzorgende toentertijd al tegen mijn ouders: “Manon, die wordt kraamverzorgster!”. Overal zat ik met mijn neus bovenop en wilde ik alles weten. De jaren daarna speelde ik altijd doktertje met mijn poppen. Toen ik de opleiding verzorging ging doen, wist ik ook direct: ik wil met baby’s werken. Nu vele jaren later heb ik nog geen dag spijt gehad. Veel plezier met het lezen van deze blog!

Toen ik de vraag kreeg of ik de opleiding Natuurlijke Kraamverzorgende wilde gaan volgen dacht ik direct: YES! Deze uitdaging pak ik met twee handen aan.

Vol enthousiasme vertelde ik het aan mijn vriendinnen dat ik via KraamZus mocht deelnemen aan de opleiding. Maar vaak kreeg ik een gek gezicht of de vraag: wat houdt dat precies in? Zelf ben ik vrij nuchter opgevoed en dacht: ach, ik ga het wel zien wat de opleiding mij allemaal gaat brengen.

Nu een jaar na het afronden van de opleiding ben ik blij dat ik deze kans heb gepakt. En ik merk nu dat steeds meer zwangere vriendinnen vragen stellen over de Natuurlijke Kraamzorg. Hoe zit dit dan precies met de Natuurlijke Kraamzorg? Wat kan ik het beste kopen en wat niet? Wat zou je zelf doen? Er is steeds meer interesse in Natuurlijk Kraamzorg en mede daarom heeft KraamZus mij gevraagd of ik hierover wil gaan bloggen.

In mijn blogs neem ik jullie mee in gezinnen waar ik de Natuurlijke Kraamzorg toepas. Daarnaast hoop ik jullie mee te kunnen nemen in mijn enthousiasme voor de Natuurlijke Kraamzorg!

Zo had ik deze week een nieuw kersvers gezin. Moeder gaf aan dat ze bij de intake vergeten was door te geven dat ze Natuurlijke Kraamzorg interessant vond. Nou, wat een geluk dat ik bij dit gezin op de stoep stond.

Aangezien de kleine man flink last had van darmkrampen, hebben we een kamille buik kompres gemaakt. Met kamilleolie en wat wolvlies is dit super gemakkelijk en fijn om te maken voor een kindje met darmkrampen. Trouwens ook heel goed te gebruiken bij naweeën voor de moeder!

Als er een natuurlijk kraampakket in huis aanwezig is, zitten deze benodigdheden erin. Helaas kwam het gezin er te laat achter dat dit te koop is en hadden ze al het gewone kraampakket aangeschaft.
Met een hydrofiel washandje, de olie en een stukje oude wollen sjaal hebben we het ook gered.

Nadat de kleine man heerlijk bij mama had gedronken, maakte ik een kruik warm om het washandje hieraan op te warmen. Na de voeding leg je het washandje op het buikje van de baby met het stukje wol erop. Dit houdt lekker de warmte vast en zo kan de olie goed intrekken in het buikje.
Daarna is het tijd om lekker huid-op-huid te knuffelen met mama, zonder hopelijk de vreselijke krampen.

Het washandje met de olie kan je gemakkelijk bewaren in een boterham zakje, zodat je dit meerdere keren op een dag kunt gebruiken! Superfijn en handig.

Natuurlijke Kraamzorg hoeft helemaal niet zo zweverig te zijn en het is een mooie toevoeging in de kraamweek. Het handige eraan is dat de meeste dingen gebruikt kunnen worden voor verschillende dingen en vaak heb je het gewoon al in huis.

Ik hoop dat jullie met plezier mijn allereerste blog hebben gelezen. Mochten jullie nog vragen hebben, stuur dan gerust een berichtje naar info@kraamzus.nl

Hopelijk tot snel bij een volgende blog.

Liefs Manon

Over Manon

Kraamzus Manon is 29 jaar oud, woont samen in Heerhugowaard en houdt van creatief bezig zijn en sporten. Na het behalen van haar verzorgende IG diploma is ze gaan werken in de ouderenzorg. Snel merkte ze dat dit niet was wat ze wilde. Haar passie lag bij de kraamzorg! Na de sollicitatie was ze direct aangenomen en ze heeft er nog nooit een dag spijt van gehad. Ze werkt met veel passen en liefde in de gezinnen. Is het liefst op de achtergrond aanwezig en legt de ouders volledig in de watten. Ook met de andere kinderen in het gezin maakt ze er een feestje van. Ze wil ieder gezin een bijzondere week geven. Een week om niet snel te vergeten met fijne herinneringen!

Alle blogs van Manon →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

  1. Carolien Mazereeuw op zegt:

    Trots op je Manon!! Zo blij dat jij maar liefst 2x mijn steun en toeverlaat was en dankbaar dat je nog steeds in mijn leven bent 😘

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *