Archief

Isa

Wauw wat hebben wij genoten!

Lieve Ria,
Wat hebben wij een hele mooie en bijzondere week gehad!
Vanaf moment een was je onze steun en toeverlaat! Tijdens de bevalling maar ook zeker in de dagen erna met de borstvoeding!
Het huishouden had je tip top in orde en er werd heerlijk voor ons gekookt, elke dag werden we ook nog eens verwend met heerlijke fruithapjes!
Fem heeft het er nu nog over.

We willen je dan ook ontzettend bedanken voor de heerlijke kraamweek! We hadden ons geen betere start kunnen wensen!!

Je bent een topper Ria!!

Liefs Willem&Anouk en een dikke kus van Fem en Isa!!


Lauren

Vorrige week heeft kraamzus Margriet bij ons gekraamd na 5 dagen ziekenhuis. Heel fijn dat ze er was. Ze heeft ons erg op weg geholpen, was een luisterend oor en hielp me met de borstvoeding waardoor het nu toch lekker loopt allemaal nu. Het was heel gezellig met Margriet en we hebben een fijne tijd gehad! Bedankt Margriet!! En wie weet tot een volgende keer! Liefs, Kai & Rowan, Lauren en Mila het hondje! x


Sjuulke

Wij kijken terug op een fantastische kraamweek. Bij het aanvragen van de kraamzorg hebben wij een speciaal verzoek gedaan voor KraamZus Nicole, omdat wij haar goed kennen. Helaas was Nicole niet meteen beschikbaar en zijn we de week begonnen met met KraamZus Yvonne en stagiaire Quintey. De eerste dagen stonden volop in het teken van het opstarten van de borstvoeding en Yvonne heeft ons hierbij enorm geholpen. Na vier dagen heeft Nicole het over kunnen nemen en is zij toch nog een paar daagjes bij ons in huis geweest, wat ontzettend gezellig en heel erg leerzaam was.

Met drie KraamZussen zijn wij heerlijk verwend! Zowel mamma, pappa als Sjuulke hebben er volop van genoten en hebben het vertrouwen gekregen om na de kraamweek met ons drietjes verder te gaan. Nicole, Yvonne en Quintey, enorm bedankt!


Mitch

Een topervaring hebben wij met kraamzus Rozemarie mogen hebben na onze geboorte van onze zoon Mitch. Rozemarie kwam ons nog meer positiviteit , warmte en liefde brengen. Vooral haar kennis en ervaring in het vak was Erg fijn en gaf ons zekerheid , geloof mij dat is erg belangrijk als onzekere ouders van ons eerste kindje!
Wat heeft ze ons verwend met haar lekkere fruitcreaties (jammer dat er maar 1 foto bij dit bericht geplaatst kan worden anders hadden we jullie ook een klein beetje mee kunnen laten genieten ). Na het verlof in het ziekenhuis , stond daar Rozemarie op onze stoep. Ze gaf ons de ruimte, tips, aandacht die we als kersvers gezin nodig hadden. Maar ook onze familie werd betrokken en hartelijk ontvangen. We hebben genoten, de dagen vlogen voorbij. Met name tips met borstvoeding hebben we enorm gewaardeerd. Rozemarie deed er alles aan om het onderste uit de kan te halen met creatieve maar handige tips maar ook steun bij kleine tegenslagen .

Ook hebben we enorm veel aan de baby dunstan-taal. Wie weet tot ooit!


Indy

Nadat Indy besloot om 3,3 weken eerder te komen dan dat we verwacht hadden en na 4 nachten in het ziekenhuis konden we niet wachten om weer lekker naar huis te gaan!
We hadden nog 4 kraamdagen over en hadden het geluk dat we Anouk èn Manon hadden! Met veel expertise, gezelligheid, grapjes en know-how hebben ze ons enorm goed op weg geholpen! Wij vonden de hulp ook goed afgestemd op onze behoeften. Voornamelijk ook met de borstvoeding en het kolven! Ik weet niet of ik de dagen dat ik in stuwing zat (en letterlijk bijna uit elkaar knapte) zonder hen had overleefd !

Bedankt dames !


Fleur en Daan

Wat hebben we een fijne kraamtijd gehad met onze lieve, zorgzame, leuke, vrolijke en hardwerkende kraamzus Lucia Serra!
Graag wil ik haar in het zonnetje zetten omdat zij ons zo’n goede start gegeven heeft toen we na mijn keizersnede met onze tweeling Fleur en Daan thuis kwamen.
Dankzij haar goede hulp gaat het borstvoeden super! Na 7 dagen zaten ze alweer op hun geboortegewicht.
Ook de twee trotse grote zussen kwamen geen aandacht te kort!
Lucia, nogmaals bedankt!
Ps. De zelfgemaakte Italiaanse saus was heerlijk!
Liefs, Matthijs, Paula, Femke, Sophie, Fleur en Daan


Stijn

Na nog een paar dagen in het ziekenhuis mochten wij op zondag naar huis, al snel was daar onze Kraamzus Jacqueline.

Wat een topper was ze! Gelijk alle tijd voor ons.
We hadden wat opstart problemen, Stijn was teveel afgevallen en ik twijfelde ontzettend over de borstvoeding. Ze zei gelijk we gaan doen wat voor jou goed voelt. Wat was ik blij dat ze dat zei, uiteindelijk na veel doorzetten en super hulp en opbeurende woorden van Jacqueline is het toch allemaal goed gekomen en groeide Stijn als kool!
Ook ging ze super leuk om met de grote zus! Die vond het ook erg jammer dat Jacqueline na 5 dagen weer weg ging.
We hebben zeker een traan gelaten maar kijken met een zéér goed gevoel terug op onze kraamweek!
Met dank aan onze TOPPER Jacqueline!!!!

Super Bedankt!


Yven

Ik denk dat wij ons geen betere kraamzus konden wensen dan Mirjam! We hebben genoten van de kraamweek. Mirjam heeft ons veel geleerd over de dunstan babytaal. Daardoor wisten wij al snel wat elk huiltje/geluidje betekende en hierdoor goed konden handelen. De begeleiding van de borstvoeding was erg fijn.
Ook genoten van alle heerlijke fruitcreaties die voor ons werden gemaakt.
Wij als nieuwe ouders, maar ook zeker ons zoontje Yven heeft het erg getroffen met Mirjam, wat een liefde en rust!


Jamie

Afgelopen 4 juli zijn wij de trotse ouders geworden van onze zoon Jamie. Vanaf de dag van de geboorte heeft Kraamzus Yvonne ons enorm goed geholpen en met raad en daad bijgestaan. Het mooie voorval wil dat Yvonne 35 jaar geleden ook al de kraamzorg was van mijn zusje, en derhalve super mooi dat zij ons ook kan komen helpen met Jamie.

Door de jaren ervaring (we hebben uitgeteld dat er zo’n 800 baby’s tussen mijn zusje en Jamie zaten) hebben we enorm veel geleerd in de kraamperiode. Dit alles komt ons nu goed van pas.

We hebben het genoegen gehad dat Yvonne 10 dagen bij ons in huis was, aangezien de borstvoeding niet naar wens op gang kwam. Maar na heel veel inzet van mijn vrouw en Yvonne, is deze gelukkig nu heel erg goed op gang gekomen. Alle ervaring van Yvonne haar zijde om werd ingezet om ons hierin te helpen (waarvoor nogmaals onze dank).

Onze ervaring met Kraamzus (en in het bijzonder Yvonne) is met dan goed en wij kunnen iedere toekomstige ouders dan Kraamzus ook van harte aanraden.

Groetjes van de kersverse, supertrotse ouders van Jamie, Henny en Roel.


Esmay

Vorige week zondag is ons eerste prachtige kindje Esmay geboren😍onze kraamhulp was Alice. Wij zijn haar super dankbaar voor alles en zullen haar komende tijd erg missen🥰we hebben een geweldige week gehad, voel me nu zekerder in het geven van borstvoeding en ga nu genieten van ons mooie gezinnetje!


Finley

Nadat wij om 2 uur s nachts thuiskwamen na een snelle bevalling kwam Rebecca bij ons langs. Zij heeft ons geweldig begeleid met de 1e voeding. Wat fijn was het om te horen dat ondanks de zomerdrukte wij 1 kraamverzorgster zouden hebben. Rebecca luisterde goed naar onze wensen en verraste ons een paar keer met een grote kom fruit en zelfs een fruitcocktailtje. Haar begeleiding bij de borstvoeding was erg fijn en ik voelde me echt gesterkt door haar aanwezigheid. Zelfs toen onze spruit opgenomen moest worden voor geelzucht besloot zij toch nog te wachten tot wij ontslagen werden zodat zelfs onze laatste 2 dagen met haar waren. Rebecca, ongeloof bedankt voor een heerlijke kraamweek. Je hebt een onzekere moeder een hele hoop steun geboden❤️


Elise

Wat hebben we een fantastische kraamweek gehad met Gerda! Ze was zo lief en deed alles voor ons. Onze oudste dochter was ook gek op haar. Ik kreeg hele goede tips wat betreft de borstvoeding. Ook al was het de 2e keer, weer heel veel geleerd. Ontzettend genoten! Bedankt lieve Gerda!


Finn Doede de Groot

Daar was hij dan na 9 maanden, onze zoon en broertje Finn. Na een nachtje in het ziekenhuis te zijn geweest kwamen we thuis en stond Fokje ons al op te wachten van de kraamzus. Dit was fijn thuis komen en Fokje ging gelijk bezig met moeder en zoon met de borstvoeding omdat dit in het ziekenhuis niet goed was gegaan ivm verkeerde adviezen en technieken. Fokje was erg kundig en had dit snel weer onder controle waardoor de borstvoeding goed op gang kwam. Fokje is een lieve en fijne persoonlijkheid die geduld en rust heeft wat een positieve werking had op Rens onze andere zoon. Alles ging in overleg qua huishouden en Fokje ging ook haar eigen gang. Wij hebben een heerlijke kraamweek gehad en mede dankzij door onze lieve kraamzus. Fokje we gaan je missen en hebben een fijne week met je gehad.

Jacob en Lyanne

Ps Fokje was ook de kraamzus bij mijn zus een paar weken geleden. Hoe bijzonder was dit. Daarom ook de foto met Finn en zijn nichtje Idith.


Allison

Voor de bevalling zagen wij beide erg op tegen het krijgen van kraamzorg. We wisten namelijk niet wat we precies konden verwachten en vonden het idee van een vreemde in ons huis vervelend.
Na 24 uur mochten wij het ziekenhuis verlaten en troffen wij thuis Lisanne aan. Gelijk voelde we een klik.
Gezien onze kleine nog niet gedronken had en wij door te weinig informatie vanuit het zkh nog geen borstkolf hadden aangevraagd, de keuze gemaakt om de eerste nacht kunstvoeding te geven. Lisanne heeft ons hierin gerustgesteld gezien de wens om bv te geven wel aanwezig was. Met succes want de volgende dag lukte het wel en naarmate de week vorderen kregen wij steeds meer vertrouwen en handigheid in het geven van bv.

We hebben onwijs veel van Lisanne geleerd, ze heeft ons op de juiste momenten gerustgesteld en vooral heel goed voor ons gezorgd. We hebben het als enorm fijn ervaren dat Lisanne onze leeftijd had, we hebben erg gezellig kunnen kletsen en het voelde eigenlijk alsof ze zo een vriendin van ons had kunnen zijn.

We hebben een enorme positieve ervaring gehad met Lisanne, kraamzorg in het algemeen en kraamzus. We hadden geen beter iemand kunnen wensen! Moest ook even een traantje laten toen ze ons ging verlaten.

Lisanne, dankjewel voor alle goede zorgen. We hebben zoveel meer vertrouwen gekregen door jou fijne manier van werken! Veel succes in de toekomst en ik hoop dat we elkaar in de toekomst nog eens tegen komen. 🙂 Je was geweldig en we gaan je zeker missen.


Julia

Onze kraamweek was met kraamzus Jannie echt een feest. Jannie was bij de geboorte in het ziekenhuis en ging daarna met ons mee om thuis alles in orde te maken voor de eerste nacht. Ze is een ster in het vertroetelen van mama, papa en baby, het schoonhouden van het huis en de was, en natuurlijk het geven van de juiste adviezen voor het verzorgen van de kleine. Ze brengt rust en vertrouwen, en heeft ervoor gezorgd dat wij het na 8 dagen helemaal zelf kunnen. Jannie is heel goed in het helpen bij de borstvoeding, dat gaat nu helemaal super. Wat fijn dat zij ervoor heeft gezorgd dat wij vol vertrouwen voor onze Julia kunnen zorgen! Dankjewel Jannie!


Rosanna

Hierbij mijn complimenten voor jullie geweldig leuke collega Hinke de Vries.
Wij hebben een super leuke en leerzame week gehad met Hinke.
Ze was ook erg leuk met ons oudste dochter Elize, die het nog over Hinke heeft.
En een gelukkig slagen van de borstvoeding wat ik graag wilde met een betere begeleiding dan mijn eerste ervaring met eerste dochter wat helaas niet slaagde.
Kan ik nu vollop genieten van het mogen en kunnen borstvoeden van ons tweede kindje.
Als afsluiter hadden we een leuk moment in onze keuken, een fotoshoot voor Rosanne haar geboortekaartje met kalfje en kuikens wat zeer geslaagd was.
Foto voor geboortekaartje idee van mijzelf en uitgevoerd door Henderika Nammensma uit Arum.


Gijs

Geralda was onze kraamhulp deze week. Gelijk bij binnenkomst een goede klik! Geralda is enthousiast, spontaan en heel lief voor ons en onze jongens!
We hebben een fijne, relaxte week en ook een hele gezellige week gehad. Geralda heeft ons fijn begeleid met kleine Gijs en de borstvoeding en onze oudste zoon kwam geen aandacht te kort!


Eline

Op 25 januari is Luuk grote broer geworden van zijn zusje Eline. Met hulp van Gerda en stagiaire Marijke hebben wij een heel fijne kraamweek gehad. Zij lieten ons zien en voelen hoe het is om thuis met elkaar te genieten, bij Luuk was er namelijk alleen couveuse nazorg via Kraamzus. Vele gezellige momenten en handige tips mbt o.a. borstvoeding, gewicht en temperatuur zijn wij enorm dankbaar voor hun hulp in deze kraamweek. Liefs Robert, Karen, Luuk en Eline


Esmee

Lieve Hinke,
Wat hebben we het getroffen met jou als kraamverzorgster… we hebben een heerlijke kraamweek gehad… liefdevol naar ons en naar onze andere kindjes Chayenna en Arwin hebben ook genoten van je aanwezigheid Chayenna had liever gehad dat je langer was gebleven hihi.

Dankje wel voor de goeie zorgen.. met name de borstvoeding 😘

Misschien komen we je nog een keer tegen in het dorp…

Heel veel Liefs Kimberley , Jacob , Arwin en Chayenna en natuurlijk een Dikke tut van Esmee


Sofie Provilij

Na een bewogen periode in het ziekenhuis stond daar onze lieve kraamhulp Ans. Ans heeft mij en Sofie ontzettend goed geholpen bij het op gang brengen van de borstvoeding en met raad en daad bijgestaan. Hierdoor groeide mijn zelfvertrouwen en heb ik de kracht gekregen om met mijn lieve partner en dochter verder te gaan. Ans, nogmaals hartelijk dank. Dikke knuffel van ons 🥰