Opening nieuwe pand KraamZus

Op 30 juni aanstaande wordt ons nieuwe pand in Joure op feestelijke wijze geopend door Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar. Die middag geeft ook dr. Ank de Jonge, senior onderzoeker Midwifery Science, een lezing over de veiligheid van de thuisbevalling.

Vijf jaar geleden stond De Friesland Zorgverzekeraar aan de wieg bij het ontstaan van onze organisatie. Na het sluiten van een overeenkomst met De Friesland Zorgverzekeraar was directeur Zus Berger, van origine kraamverzorgster, in staat om één op één kraamzorg te bieden aan kersverse ouders in Fryslân.

Voorafgaand aan de officiële opening geeft dr. Ank de Jonge een lezing over de veiligheid van de thuisbevalling. Ank de Jonge is verloskundige/senior onderzoeker Midwifery Science. Samen met onder andere Simone Buitendijk, hoogleraar eerstelijns verloskunde AMC, deed zij een studie naar de veiligheid van thuisbevallingen. Dit onderzoek, het grootste ter wereld op dit gebied, maakt een einde aan de discussie over veiligheid omtrent de thuisbevalling. Tijdens haar lezing maakt dr. Ank de Jonge gebruik van prikkelende stellingen en zet ze de aanwezigen aan het denken. Is thuis bevallen net zo veilig als in het ziekenhuis?