Wereld Borstvoedingsweek

Van 3 t/m 10 oktober is het Wereld Borstvoedingsweek. De week is bedoeld om het geven van borstvoeding te bevorderen en te stimuleren. We zien borstvoeding als de beste start. Het bevat alle noodzakelijke voedings- en afweerstoffen die een baby nodig heeft. Om aanstaande ouders voor te bereiden op het geven van borstvoeding organiseren we borstvoedingsavonden. Dat doen we samen met verschillende verloskundigen en de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. Kijk hier voor ons aanbod.

Borstvoedingscertificaat
In 2008 hebben we het WHO/Unicef certificaat ‘Zorg voor borstvoeding’ behaald. Op 30 november vindt de hercertificering plaats. Dat betekent dat in totaal tien gezinnen die kraamzorg van ons ontvangen (hebben) gevraagd wordt naar de begeleiding in het geven van borstvoeding. Er worden vijf gezinnen benaderd die in de kraamweek zitten, en vijf gezinnen waarvan de kraamweek al afgelopen is. In alle gevallen wordt ook de kraamzus van het gezin geïnterviewd.