Baby van de Maand

Naam: Thijn Winia
Geboren:
3 februari 2012
Trotse ouders: Mark en Yvonne Winia
Waarom KraamZus? Mem Yvonne vertelt: ‘De keuze voor KraamZus was voor ons niet moeilijk: mijn schoonzus Lutske wilde graag bij ons kramen. Ze was ook aanwezig bij de bevalling. Een hele steun! Voor mijn man was het erg bijzonder dat zijn zus bij de geboorte van onze Thijn was.’
Hoe was de kraamtijd? ‘Heel vertrouwd. Het was een heerlijke week. Mijn moeder was jarig in de kraamweek, en als verjaardagscadeautje mocht ze haar eerste kleinzoon in bad doen. Ze kreeg er zelfs een speciale uitnodiging voor!’
Hoe beviel de kraamverzorgster? ‘Het was echt een extraatje dat ze onze kraamweek wilde verzorgen. Lutske wist precies waar ze alles kon vinden en heeft ons in de watten gelegd. Met Thijn gaat het heel goed. De borstvoeding kwam goed op gang. En als we even een vraag hadden of onzeker waren wist Lutske raad!’    
Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren?
Lutske vertelt: ‘Voor mij was het een speciale kraamweek. Bijzonder om mijn broer vader te zien worden en ze in de kraamweek te ondersteunen in hun rol als ouders.’

Nieuwsgierig hoe andere ouders onze kraamzorg ervaren hebben? Lees meer ervaringen