Jouw verloskundige vertelt:

‘Kom naar ons zwangerencafé met leuke workshop voor de aanstaande vader!’

Wie:  verloskundigen Gelske van Werkhoven en Marloes Bras, vaste waarneemster Pia Alingh Prins en manager Thiemo Bras
Wat:
Verloskundigepraktijk Stiens
Waar: Stiens
Meest bijzondere ervaring:  Marloes vertelt: ‘Waar ik direct aan denk is een stel dat de bevalling helemaal op hun eigen manier wilde doen. Ze belden ’s nachts. Toen ik aankwam was het huis sfeervol verlicht met kaarsjes. Heel mooi. Samen hebben ze de bevalling gedaan en het kindje aangepakt. Bijzonder om de oerkracht van de moeder te zien. Ze gaf zich helemaal over aan haar eigen lichaam. Als verloskundige was ik aanwezig op de achtergrond. Toen ik ’s ochtends naar huis reed had ik het gevoel van ‘ik heb iets meegemaakt wat de rest van de wereld nog niet weet.’
‘In Scandinavië is het heel gebruikelijk dat ouders een opvoedcursus volgen. Dat zou in Nederland ook zo moeten zijn’ Marloes vertelt: ‘In sommige situaties is dat wel handig, maar het ‘moet’ niet. Als je een kindje krijgt wordt er geen gebruiksaanwijzing bij geleverd. Als ik als verloskundige zie dat een gezin wel wat ondersteuning kan gebruiken doe ik daar wel wat mee.’
Tip van verloskundige Marloes: ‘Tot slot zijn we met een nieuwe uitdaging bezig, het zwangeren café, hier kunnen belangstellenden terecht voor informatie in de vorm van workshops in kleine groep. Zo is er ook een workshop speciaal voor vaders.’ Zie www.verloskundigestiens.nl