Baby van de Maand

Naam: Rudmer van der Woude en Danielle Huizinga

Geboren:
Elske en Jitse Hendrik van der Woude werden op 2 maart de trotse ouders van Rudmer, dochter Anna en schoonzoon Patrick werden precies zeven dagen later – op 9 maart- ouders van baby Danielle.

Waarom KraamZus?
Mem Elske vertelt: ‘KraamZus viel op door de advertentie. De één op één zorg sprak ons heel erg aan.’
Hoe was de kraamtijd? ‘Heel bijzonder! Wat de kraamweek extra speciaal maakte was dat onze dochter en schoonzoon in dezelfde week hun kindje kregen. Heel toevallig zagen we elkaar in het ziekenhuis in Dokkum. Kraamverzorgster Gea dacht dat de baby geelzucht had. Ze was heel alert, en ging met ons naar het ziekenhuis. Toen wij daar zaten te wachten op de uitslag zag ik eerst de verloskundige, en daarna onze dochter Anna. Heftig in de weeën werd ze binnengereden. Uit de uitslag bleek dat Rudmer en ik opgenomen moesten worden. En zo lagen we met zijn vieren in De Sionsberg. De beide baby’s op de couveuseafdeling, en de moeders op de kraamafdeling van het ziekenhuis. Dat vergeet ik nooit weer. We konden direct op kraamvisite!’
Hoe beviel de kraamverzorgster? ‘Gea was een geweldige kraamverzorgster. Ze paste zich aan en zag precies wat er gebeuren moest. Toen we naar het ziekenhuis gingen heeft stagiaire Trienke het huis spic en span achtergelaten.’
Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren? Gea Brandsma vertelt: ‘Het was hartverwarmend. Prachtig om te ervaren hoe blij Elske en Jitse Hendrik met dit vijfde kindje waren!’