Jouw verloskundige vertelt:

‘Kolvenruimtes op het werk kunnen beter. Op de wc of in de koffiekamer is niet motiverend’

Wie:  Verloskundigen Froukje de Jong, Rinke Pleging en Trix Bouma. Praktijkassistente is Sonja Zondergeld

Wat: Verloskundigenpraktijk Schoterpoort
Waar: Heerenveen
Meest bijzondere ervaring:  Verloskundige Froukje vertelt: ‘Elke bevalling is uniek en bijzonder! Maar recent begeleidde ik een bevalling die wel zó snel ging! Met een tweede of derde kindje kan het heel snel gaan, maar bij een bevalling van een eerste kindje is dat wel bijzonder. Dit meisje was binnen twee uren op de wereld!’

Stelling: ‘ Voorzieningen voor kolven op het werk moeten beter’ Froukje: daar ben ik het mee eens. In ziekenhuizen is het vaak goed geregeld, maar ik denk dat het in veel bedrijven wel beter kan. Als je moet kolven op de wc of in de koffiekamer is dat niet motiverend. Als we gemiddeld al een halfjaar borstvoeding zouden geven, levert dat al zoveel voordelen op! Bijvoorbeeld de gezondheidswinst voor moeder en baby – borstgevoede kinderen hebben minder kans op astma en eczeem, voedende moeders hebben een kleinere kans op bepaalde kankersoorten- en: borstvoeding is gratis!’

Tip van verloskundige Froukje: Sinds kort kan je je 20 weken echo bij ons laten maken, ook als je niet bij onze praktijk onder behandeling bent. Er wordt dan gekeken naar de ontwikkeling van diverse organen  van het kindje zoals het hartje en de nieren. Ook wordt gekeken of de baby goed groeit, wat de ligging is, de hoeveelheid vruchtwater en je kan zien hoe veel hij of zij nu al beweegt. Als je wilt kunnen we ook zien of het een jongetje of een meisje is. De beelden van de echo kan je op foto en dvd mee naar huis krijgen.’