Jouw verloskundige vertelt:

 ‘Mooiste in mijn vak? Het moment waarop de aanstaande ouders heit en mem worden’   

Wie: Anne Marije Wiersma en Janneke Bos
Wat:
Verloskundigenpraktijk Swanneblom
Meest bijzondere ervaring: Anne Marije vertelt: ‘Het begeleiden van de zwangerschap vind ik heel bijzonder. Van het moment dat de aanstaande ouders voor het eerst bij de verloskundige komen tot het moment waarop het kindje geboren wordt. Prachtig om te zien hoe ze – voor het eerst of opnieuw- ouders worden. Je ziet het vertrouwen in hun lichaam groeien.’
Stelling: ‘Verloskundigen zijn tegen pijnbestrijding’ ‘We zijn zeker niet tegen pijnbestrijding. Dat is een mythe die de wereld uit geholpen moet worden. Het gaat ons erom de ouders een mooie ervaring mee te geven. Of dat nu mét of zonder pijnbestrijding is. Maar we informeren wel: pijnbestrijding is niet zaligmakend, maar andersom kan het zijn dat de kraamvrouw pas goed kan ontspannen met pijnbestrijding.’
Tip van verloskundige Anne Marije: ‘Volg je intuïtie en blijf geloven in je eigen kracht. Ook als je al moeder bent heb je soms twijfels over de verzorging van je kindje. Vaak weet je zelf wel wat het beste is voor jullie baby. Vertrouw op jezelf!’