Zwangerschapscurzus nu ook in Drachten

Onze zwangerschapscurZus werd al gegeven in Joure, Leeuwarden, Sneek, Bolsward en Heerenveen en gaat nu ook in Drachten van start. ‘Het viel ons op dat er, vanuit de zwangeren, veel vraag was naar een leuke, informatieve maar vooral gezellige zwangerschapscursus’ vertelt Zus Berger, directeur KraamZus.

Pufclub in een hip jasje!
Het doel van de cursus is het informeren van aanstaande ouders over gezond zwanger zijn. De zwangere krijgt dan informatie over wat goed is om te eten, wat kan ze beter laten staan, maar ze krijgt ook informatie over de bevalling zelf en hoe het zit met de mogelijkheden van pijnbestrijding tijdens de bevalling. Er wordt gesproken over de keus tussen borst en flesvoeding en je wordt voorbereid op de kraamtijd. Daarnaast worden ook de verschillende baringshoudingen geoefend en wordt er – inderdaad- aandacht besteed aan de ademhalingsoefeningen (het puffen!). Tot slot is het ook gewoon gezellig om andere zwangeren te ontmoeten.

Stiekem is het gewoon de ouderwetse pufclub in een hip nieuw jasje, inclusief de avond met partners! Maar ja, het kan ook eigenlijk niet veel anders, want het krijgen van een kind gaat ook al jaren op dezelfde manier… De curzus wordt deels vergoed door de zorgverzekeraar. Schrijf je direct in voor de zwangerschapscurZus!