Baby van de maand

Baby van de maand is Tim Graziano Durjava. Zoontje van Paula Westra en de Italiaanse Davide Durjava!

Waarom KraamZus? Paula vertelt: ‘Op advies van mijn zus. Bij de geboorte van haar zoontje heeft ze een fijne kraamtijd met KraamZus gehad. De keuze was daarom niet moeilijk. Wat ook meespeelde: als redacteur van de Weekkrant Fryslân vind ik de ‘Baby van de Maand’ altijd een mooie rubriek.’
Hoe was de kraamtijd? ‘Bijzonder! De ouders en oma van mijn man zijn overgekomen uit Italië en hebben de kraamweek van dichtbij meegemaakt. Ook aan mijn ouders hebben we veel gehad’. Trotse vader Davide: ‘In Italië is er niet zoiets als kraamzorg. Die eerste tijd krijg je vooral een hoop steun en adviezen van je familie. Samen hebben we Italiaanse ‘confetti’ (gesuikerde amandelsnoepjes) én beschuit met muisjes gegeten om de geboorte van Tim te vieren.’
Hoe beviel de kraamverzorgster? ‘Toen we thuiskwamen uit het ziekenhuis stond Veronica na een kwartiertje op de stoep. Het was zo fijn dat ze er was! Zeker in het begin waren we nog wat onzeker. Alles is nieuw en er komt veel op je af. Veronica heeft ons echt vertrouwen gegeven dat we het kunnen. We genieten volop van Tim, het is een heerlijk tevreden mannetje!’
Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren?
Veronica Lilipaly vertelt: ‘Je ziet twee jonge mensen ouders worden. Ik vond het heel bijzonder om dat met ze te mogen ervaren. We hebben een fijne week gehad met elkaar!’