Jouw verloskundige vertelt:

‘Toen de moeder haar kindje aanraakte voelde ik het leven in haar terugkomen’

Wie: Myriam Haverkamp
Wat:
Homecare Verloskunde
Waar:
Deinum
Meest bijzondere ervaring: Verloskundige Myriam vertelt: Elke bevalling is bijzonder! Maar een geboorte van jaren terug herinner ik me nog goed. De thuisbevalling duurde langer dan normaal, dus ik had de ambulance al gebeld om naar het ziekenhuis te gaan. Maar sneller dan gedacht was het kindje er, thuis. Het ademde niet, dus ik paste  -onder toeziend oog van de ambulancebroeders- mond-op-mond-beademing toe. Toen de moeder het kindje aanraakte en haar naam riep voelde ik een siddering door het lichaampje gaan. Het meisje begon zelf te ademen, opende haar ogen en huilde even. Zo’n bijzonder moment: ik voelde het leven in haar terugkomen.’
Stelling: ‘Het vaderschap begint bij de geboorte’ ‘Het vaderschap begint al bij de bevruchting! Samen bereid je je voor op de komst van jullie kindje. Je gaat samen naar de verloskundige, neemt samen beslissingen en maakt de kinderkamer klaar. Soms moet de vader daarvoor letterlijk plaats maken en zijn hobbykamer opfferen… In mijn praktijk zie ik dat vaders juist heel erg meeleven. Al tijdens de zwangerschap maken ze contact met het kindje door bijvoorbeeld een hand op de buik te leggen.’ Myriam vertelt over haar praktijk:’De controles en echo’s doe ik bij mensen thuis. Ik houd er rekening mee als de aanstaande vader er ook bij wil zijn.’
Tip van verloskundige Myriam: ‘Durf vragen te stellen. Niets is te gek! De verloskundige is er om jullie te begeleiden, niet andersom.’