Jouw verloskundige vertelt:

‘Neem de tijd om te genieten! De kraamvisite komt later wel!’

Wie: Anne Margreeth Elsinga, Margreet van Buren, Anna Rixt Albertsma en Relinde van der Stouwe, waarneemster Anouk van Nispen
Wat:
Verloskundepraktijk it Bertehûs
Waar:
Akkrum

Meest bijzondere ervaring:
Verloskundige Anne Margreeth: Een lastige vraag! Er zijn zoveel mooie en indrukwekkende momenten. Soms ontroerend, soms grappig, soms heftig, ook wel eens verdrietig. Omdat je steeds met verschillende vrouwen en verschillende gezinssituaties te maken hebt, is geen enkele herinnering hetzelfde. Misschien schrijf ik ooit nog wel eens een boek over mijn werk als verloskundige. De titel heb ik al: ‘De Bertehûs Memoires’ Of het er ooit van komt…?’

Stelling: ‘kraamverzorgsters die zelf moeder zijn kunnen betere kraamzorg geven’
”Daar ben ik het niet mee eens! Alsof je ook geen goede verloskundige zou zijn als je zelf geen kinderen hebt. Ik denk dat je leert door je werkervaring, niet doordat je het zelf hebt meegemaakt. Misschien is het wel zo dat sommige zaken eerder ‘landen’ omdat je ze herkent, maar er zijn zoveel verschillende kinderen, zoveel verschillende situaties… Bijvoorbeeld: als je zelf een heel rustige kind hebt, weet je niet hoe het is om een baby te hebben die 24 uur per dag huilt.’
Tip van verloskundige Anne Margreeth: ‘Geniet van je kraamweek! Zorg dat je genoeg tijd hebt voor jezelf en voor je gezin. Neem de tijd om te wennen. Je baby blijft nog wel even klein. Die visite komt later wel!’

 

Op de foto: verloskundige Anna Rixt, ze beviel op 19 oktober van dochter Famke! Grote broer Ids is ook trots op zijn zusje. Gefeliciteerd!