Tips bij het kopen van zwangerschapslingerie

Tijdens je zwangerschap verandert het hele lichaam. De meeste zwangere vrouwen herkennen dit zeker. Wist je ook dat je daar speciale zwangerschapslingerie voor hebt? Babyhuis Wierdsma zet de belangrijkste tips voor je op een rij.

Bekende merken zijn Noppies en Anita. Zij bieden een ruime collectie zwangerschapslingerie:

  • meegroeibeha’s (in kleine en grote maten!) en (voorgevormde) voedingsbeha’s
  • bijpassende slips, shorts en strings (mt.  S t/m XXL)
  • Ook qua zwemkleding kun je comfortabel te voorschijn komen en is er een ruime keuze aan badpakken en bikini’s.
  • nachtmode. Met behulp van handige clips kun je nachthemden of voedingstops met één hand openen en sluiten, terwijl je de baby op je arm draagt.

 

Onze tips:

 

  • de cup moet de borst aan de zijkant omsluiten zonder te knellen. De onderband mag niet insnijden of een onaangenaam gevoel geven.
  • kies vanaf de tweede maand van je zwangerschap voor een meegroei-beha. Gemiddeld neemt de bandbreedte een cupmaat toe tijdens je zwangerschap. Zet de rugsluiting op de strakste sluiting tijdens het passen en let erop dat de beha niet knelt. Zo blijft er ruimte om de band in de loop van de zwangerschap te verstellen.
  • Schaf pas in de negende maand een borstvoedingsbeha aan, zodat de borst niet meer in volume toeneemt. Omdat je lichaam in deze periode melk aanmaakt is het advies de cup een maat groter kiezen dan de op dat moment gedragen beha. De onderband heeft geen extra ruimte nodig en kan op de eerste of tweede rij gesloten worden. Na de bevalling ga je meestal weer terug naar de bandbreedte waarmee je begonnen bent.
  • Voor advies op maat ga je naar een lingeriezaak of babyspeciaalzaak. Kijk ook eens op www.babyhuis.nl