Mother2be in Hoogeveen

Op woensdag 3 april 2013 werd door initiatiefnemers Move2Be en KraamZus de eerste avond gehouden van een serie voorlichtingsbijeenkomsten. Een aantal keren per jaar zal deze serie van vier avonden worden gehouden voor zwangeren en kersverse mama’s. Zij kunnen één of meer bijeenkomsten bijwonen en gratis gebruik maken van de expertise van diverse professionals.

Wat kun je verwachten van de kraamweek?
De eerste avond ging over kraamzorg en borstvoeding. Heleen Cornelissen gaf namens KraamZus informatie over de kraamweek en wat je nodig hebt voor de verzorging van je kindje. Lactatiekundige IBCLC Marianne Vanderveen-Kolkena van Borstvoedingscentrum Panta Rhei, vertelde over het belang van borstvoeding voor gezonde groei en ontwikkeling van de baby.

Tijdens de tweede avond op 10 april gaf de diëtiste van Move2Be informatie over voeding tijdens en in de eerste periode na de zwangerschap.

Op 17 april en 24 april vinden de derde en de vierde avond plaats. Dan zullen de thema’s bekkenfysiotherapie en ZwangerFit/babymassage centraal staan.

Nieuwe serie in het najaar
Iedere avond wordt beëindigd met een verloting. De aanwezigen gaan met een mooi gevulde ‘goodiebag’ naar huis. In het najaar start een nieuwe serie. We hopen dan ook weer veel geïnteresseerden te kunnen verwelkomen!

 

Op woensdag 3 april 2013 werd door initiatiefnemers Move2Be en kraamzorgorganisatie KraamZus de eerste avond gehouden van een serie voorlichtingsbijeenkomsten. Een aantal keren per jaar zullen deze series van vier avonden worden gehouden voor zwangeren en pasbevallen moeders. Zij kunnen één of meer bijeenkomsten bijwonen en gratis gebruik maken van de expertise van diverse professionals.

De eerste avond ging over kraamzorg en borstvoeding. Heleen Cornelissen vertelde dat KraamZus persoonlijke aandacht belangrijk vindt. Een gezin krijgt gedurende het kraambed één kraamverzorgende: zo ontstaan er rust en vertrouwen.

Marianne Vanderveen-Kolkena, lactatiekundige IBCLC van Borstvoedingscentrum Panta Rhei, vertelde over het belang van borstvoeding voor gezonde groei en ontwikkeling.

Tijdens de tweede avond op 10 April  gaf een diëtiste van Move2Be zinvolle en interessante informatie over voeding  tijdens en in de eerste periode na de zwangerschap.

Op 17 April  en  24 April  vinden de derde en de vierde avond plaats. Dan zullen de thema’s bekkenfysiotherapie en ZwangerFit/babymassage centraal staan.

Iedere avond wordt beëindigd met een verloting aan de hand van vragen en de aanwezigen gaan met een mooi gevulde ‘goodiebag’ naar huis.

Op de al gehouden avonden was de sfeer enthousiast, betrokken en informatief en de initiatiefnemers hopen de komende keren en ook in het najaar veel geïnteresseerden te kunnen verwelkomen!