Baby van de Maand

Baby van de maand mei is Yakup Hanedan, geboren op 4 mei. Zijn trotse ouders zijn Masite Ersoy en Serkan Hanedan

Waarom KraamZus? Trotse moeder Masite vertelt: ‘Ik ben een trouwe lezer van deze rubriek! Nu we ons derde kindje gekregen hebben leek het me leuk om te vertellen over onze kraamweek.’
Hoe was de kraamtijd? ‘Heel fijn om in die acht dagen tips te krijgen en verzorgd te worden. In Turkije word je in de kraamtijd -die 40 dagen rust voor de kraamvrouw inhoudt- in de watten gelegd door vrienden en familie. Die 40 dagen rust waren voor mij niet haalbaar, maar we hebben wel een heerlijke eerste week met Yakup gehad, dankzij de goede zorgen van kraamzus Jelly.’
Tevreden over jullie kraamverzorgster? ‘Yakup is geboren in de meivakantie, dus zijn grote broer Salih en zus Meyra waren ook thuis. Heel gezellig! Jelly heeft ook goed voor hen gezorgd door ze te betrekken bij het badderen van Yakup, een spelletje met ze te spelen of een kleurplaat te maken. Het voelde direct heel vertrouwd.’
Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren? Jelly Verhoef vertelt: ‘Het was een hele ontspannen week, met een mooie mix van Turkse en Nederlandse gebruiken. Tegelijk merk je ook dat beide culturen veel overeenkomsten hebben.’