Eerste baby KraamZus Noord-Limburg

Welkom op de wereld Siem! Op 16 mei werd dit prachtige mannetje geboren na een vlotte bevalling in het ziekenhuis. De dag daarna mocht het gezin naar huis en stond KraamZus klaar om ze een onvergetelijk start te geven met baby Siem. Mama Miranda – die zelf als kraamverpleegkundige werkzaam is in het ziekenhuis- vertelt: ‘We zijn erg blij met de één op één zorg. We krijgen goede begeleiding bij het geven van de borstvoeding, en worden daarnaast ook heerlijk in de watten gelegd. We genieten volop van deze eerste week als gezin!’ Siem is het eerste kindje van Miranda en Roy. Miranda vertelt: ‘Mocht Siem in de toekomst een broertje of zusje krijgen, dan kiezen we weer voor KraamZus!’

Eén kraamverzorgster in de kraamtijd

Aanstaande ouders die zich inschrijven voor kraamzorg bij KraamZus krijgen net als Miranda en Roy één kraamverzorgster in de kraamtijd. Zij krijgen de toezegging dat er tijdens de kraamweek niet gewisseld wordt. KraamZus is daarin uniek. Directeur Zus Berger legt uit: ‘Ik vind het voor de kwaliteit van zorg belangrijk dat er één kraamverzorgster per gezin is, en dat er dus niet of zo weinig mogelijk gewisseld wordt van kraamverzorgende. Daarmee creëren we rust en vertrouwen in een periode die toch al hectisch genoeg is.’