Beschuit met muisjes bij nieuwe praktijk Juf Ooievaar

Afgelopen zaterdag opende verloskundigenpraktijk Juf Ooievaar in Wolvega haar deuren. De praktijk wordt gerund door het enthousiaste duo Ananda Meerveld en Lotte Meijer. Beide volgden de opleiding tot verloskundige in Groningen en deden waarnemingen voor verschillende praktijken. Lotte vertelt: ‘Het was altijd al een droom om een eigen praktijk te beginnen. We willen kleinschalige zorg bieden met persoonlijke aandacht. Tijdens de controles leer je ons beide kennen, zodat er straks ook een bekende aan je bed staat. De eerste afspraak -het intakegesprek- kan bij je thuis plaatsvinden en kan ook op avond gepland worden.’ Naast de vestiging in Wolvega zijn er spreekuurlocaties in Noordwolde en Oldemarkt.

Bijzondere ervaring: Ananda vertelt: ‘Dan denk ik direct aan een bevalling tijdens mijn studie. Het was februari en ik had dienst op mijn verjaardag. Er lag een dik pak sneeuw. Toen ik gebeld werd moest ik me eerst een weg graven naar de auto. In de straat aangekomen zocht ik naar het goede huis. Meestal is alles donker op één huis na, zodat je direct ziet waar je moet zijn. Deze keer dus niet. Ik belde eerst bij het verkeerde huis aan, en toen ik bij de aanstaande ouders aanbelde gleed ik uit in de sneeuw. Eenmaal binnen was ik nog net op tijd om mijn handschoenen aan te doen en de baby op te vangen. Een mooier verjaardagsontbijtje kon ik me niet wensen: beschuit met muisjes om half zeven ’s ochtends!’

Tip van verloskundigen Ananda en Lotte: ‘Elke zwangerschap is bijzonder. Trek je niet teveel aan van het commentaar van anderen, maar geniet van je eigen unieke zwangerschap.’