Birth Day – wereldwijd geboortes in beeld

64.501 keer per dag wordt ergens op aarde een kind geboren

De manier waarop een kind ter wereld komt, is een spiegel van de maatschappij en de plek waar onze wieg staat, bepaalt onze toekomst.

Dat fascineert mij en daarom ben ik de wereld rondgetrokken en heb ik aan moeders en vaders gevraagd waarom zij voor kinderen kiezen. Van Israël tot Siberië en van Sjanghai tot Rio de Janeiro. Ik heb geprobeerd mijn eigen vooroordelen aan de kant te schuiven en vooral te begrijpen. Mijn ervaringen en mijn verwondering wil ik met de lezer delen in woord en beeld.

Lieve Blancquaert

Graag tippen we je de bijzondere serie Birth Day. Je ontdekt elke maandagavond hoe het is om op een bepaalde plaats in de wereld geboren te worden. Lieve Blancquaert reisde de wereld rond en heeft aan moeders en vaders gevraagd waarom zij voor kinderen kiezen. Van Israël tot Siberië en van Sjanghai tot Rio de Janeiro. Er is een boek, een tentoonstelling maar ook een tv serie van gemaakt en dit is vanaf maandag 11 november iedere maandag om 20:40 te zien op Eén (België). Meer informatie vind je op: www.birth-day.be/tv

Bekijk hier alvast de trailer: www.youtube.com/watch?v=uISA4_ZlVeU