Voetreflexmassage tijdens de zwangerschap

Therapeute Emmy van Wee vertelt: ‘Veel aanstaande moeders weten niet dat het mogelijk is om een kindje in stuit- of dwarsligging met een voetreflexbehandeling te draaien. Ik kan me voorstellen dat het vreemd klinkt: een kindje draaien door een massage op de voeten. Toch werkt het in 60% van de behandelingen’. Emmy verzorgt voetreflexologie in Beetsterzwaag. Volgens deze eeuwenoude natuurlijk geneeswijze is je hele lichaam vertegenwoordigd op je voeten. Emmy: ‘Door de massage ontspant de buik en door de juiste drukpunten te stimuleren zie je dat het kindje vaak ’s avonds of ’s nachts draait.’ De behandeling is het meest effectief tussen de 34 en 36 weken zwangerschap. Daarvoor buitelt de baby vaak weer terug, en na 36 weken zwangerschap wordt er meestal door de verloskundige of gynaecoloog tot actie overgegaan.

Actie voor lezers van de nieuwsbrief: boek je behandeling ovv ‘Kraamzus’. De eerste twee boekingen krijgen het boekje ‘Babyteentjes lezen’ cadeau! (Je hoeft niet zwanger te zijn of een kindje in stuitligging te hebben om deel te nemen aan deze actie).

Een behandeling kost € 50,- en wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Meer weten over voetreflexologie? www.venixvoetreflex.nl.