Plan je kraamvisite

‘Kraamvisite is dolle pret, maar tussen 12 – 15 uur duiken wij toch even in bed!’, staat er op het geboortekaartje van Lisa. En groot gelijk hebben papa Mark en mama Anna, want het showen van je kindje is inderdaad het leukste dat er is. Mits je goed communiceert wanneer je wel en niet visite wilt ontvangen en je voldoende (rust)tijd overhoudt. Vergeet niet dat familie en vrienden dolenthousiast zijn om langs te komen, maar jullie nog wel wat moeten opstarten.

Alle nieuwe handelingen en indrukken vergen de nodige inspanningen en dus rust, zodat jullie snel het nieuwe gezinsritme te pakken hebben. Hoe je dit doet? Houd een planning bij voor je kraamvisite. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Schets bijvoorbeeld op een papiertje een schema en noteer wanneer wie langs komt en wanneer jullie rust willen. Leg deze planning op een vaste plek, zodat je altijd even snel kan kijken wie er langskomt. Erg handig voor als je nog wat last hebt van zwangerschapsdementie.